Den feministiska zigenaren Soraya Posts dotter döms till fängelse för grova stölder mot äldre

BROTT. Thereza Eriksson, som i media hyllats som ”romsk aktivist” och som är dotter till Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post, har dömts till fängelse för grova stölder och bedrägerier mot åldringar.

Soraya Post och hennes dotter Thereza Eriksson som vill ”boxas” mot samhällets fördomar om zigenare. Foto: Skärmdump från P1.

Det var i slutet av december som domen mot Thereza Eriksson, dotter till zigenaren samt Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post, offentliggjordes och där det stod klart att Eriksson döms till två års fängelse för flera fall av grov stöld, bedrägeri samt försök till bedrägeri.

Enligt domen ska Thereza Eriksson, tillsammans kumpanerna samt romerna Armani Glindrönn och Abraham Lakatos, ha tagit sig in hos äldre personer under falska förespeglingar om att de var där för att kontrollera brandsäkerheten eller tv och- telefoni i bostäderna. När de sedan lyckats ta sig in i bostäderna stal de bankkort, smycken och andra värdesaker. Därefter har gjort inköp och uttag från bankomater med bankkorten.

Offrena var tre kvinnor, 93, 89 och 85 år, samt en 91-årig man. Samtliga är bosatta i Västergötland. Åklagaren i fallet menar att brotten ”präglats av planering och förslagenhet” och att det rör sig om en ”systematisk och upprepad seriebrottslighet” från Erikssons sida.

Eriksson döms till två års fängelse för brotten hon begick i oktober och november 2018. Hennes medbrottslingar döms till två år och en månads fängelse respektive tio månaders fängelse.

Thereza Eriksson förekommer sedan tidigare under 13 avsnitt i belastningsregistret, bland annat för flera fall av snatteri och stöld.

Precis som sin mamma, Soraya Post, har Thereza Eriksson lyfts fram och hyllats i media där hon bland annat har beskrivits som en ”romsk aktivist” som ”slåss för att förbättra den romska kvinnans situation i Sverige”. Till P1 har hon bland annat sagt följande:

— Som många andra romska tjejer i min generation har jag känt mig tvungen att boxas mot samhällets fördomar mot min egen etniska grupp.

Något uttalande om hur Erikssons fortsatta arbete mot samhällets fördomar om zigenare kommer att gå till väga under tiden hon befinner sig bakom lås och bom har i skrivande stund inte kommit till redaktionens kännedom.

Källor:
Mål nr: B 2906-18
”Dom tvångsaborterade min bror”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Caesar-Aurelius_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Hur fördomsfri man än vill vara mot detta inte alltför omtyckta folk så lyckas de ändå påminna en om varför de har det dåliga rykte de har. De sitter utanför affärer och tigger, och de sitter i politikens salar och stjäl av skattebetalarna – gör de nytta någonstans överhuvudtaget, egentligen?

Caesar-Aurelius
Medlem

Alla måste här inse följande:

Mamman, Soraya Post, har en till största delen skattebefriad och alldeles överdrivet hög inkomst!

Samtidigt anser dottern, Thereza Eriksson, sig nödtvungen att stjäla från svenska åldringar i 90+årsåldern!

Hur FAN hänger det ihop??!

Enkelt! Det handlar inte om att Thereza Eriksson skulle vara så fattig att hon tvingas stjäla, det handlar om ett beteende som är naturligt och nedärvt.

Katter och hundar fäller hår.
Höns värper ägg.
Zigenare stjäl från åldringar.