Den belgiske publicisten Siegfried Verbeke får fängelse och höga böter för åsiktsbrott

JUDISK MAKT. Belgaren Siegfried Verbeke skickade en DVD med en videopresentation till Auschwitz förintelsemuseum. Det tilltaget kostar honom sex månaders fängelse och 8 000 euro.

Siegfried Verbeke. Foto: Revisionists.com­

Förläggaren och historierevisionisten Siegfried Verbeke har flera tidigare domar mot sitt upplysningsarbete om judarnas förintelsebluff och är därför känd av europeiska polismakter. Bland annat arresterades han 2005 i Nederländerna efter en begäran från tyska myndigheter. Han hade gjort sig skyldig till så kallad förintelseförnekelse genom sin publicistiska verksamhet.

Nyligen dömdes 74-åringen till sex månaders fängelse och 8 000 euro i böter, även denna gång för att han spridit förintelseförnekanden. Verbeke hade skickat en DVD till det efter kriget restaurerade och ombyggda förintelsemuseet i Auschwitz, i vilken han på en video avfärdar de fabricerade lögnerna om att ”nazister” skulle ha gasat ihjäl judar i Auschwitz, eftersom det aldrig har funnits några mordgaskammare där.

Domaren valde att strunta i försvarsadvokatens argument att han inte kan bevisas ha spridit förintelseförnekelse, eftersom ingen personal på Auschwitz-mausoleet hade tittat på DVD-filmen. Istället gav domaren Verbeke strängast möjliga straff.

Källa:
Belgian Holocaust denier sentenced to 6 months in prison

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om