Den afrikanska “genusvetaren” Kawesa är ny partiledare för Fi

POLITIK. Det kulturmarxistiska partiet Feministiskt initiativ valde fram den afrikanska “genusvetaren” Victoria Kawesa som ny partiledare vid sidan om Gudrun Schyman under den pågående partikongressen i Västerås.

Victoria Kawesa från Uganda är Sveriges första svarta partiledare.

Nu är det bekräftat att Victoria Kawesa från Uganda blir ny partiledare jämte Gudrun Schyman för Feministiskt initiativ. Den tidigare “genusvetaren” och “antirasistiska” talesmannen ska nu tillsammans med Schyman leda partiet inför valet 2018.

Att skrota försvaret och verka för fri invandring samt höja socialbidragen och införa sex timmars arbetsdag med bibehållen lön är några av de förslag som man hoppas ska föra partiet in i riksdagen. Partiet vill även ta bort utvisning för icke-svenska våldtäktsmän och mördare ur straffskalan:

— Det viktigaste är ju att de har sonat sitt brott. Vita svenskar som begår grova brott utvisas ju inte. Vi ska ha en likvärdig princip, säger Kawesa.

Kawesa kom till Sverige som 9-åring från Uganda som så kallad flykting och har växt upp i Stockholmsförorten Tensta.

Källa:
Kawesa ny partiledare för Fi
RapportFre 24 mar 19.30 – Textat

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments