Demoskops undersökning: Svenskarna vill ha det helnordiska landslaget och inte Zlatan

FOTBOLL. Trots massmedias hyllningar – inget stöd från svenskarna.

Efter att den invandrande fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic slutat i landslaget har svensk landslagsfotboll sett bättre ut än på många år. Sverige tog sig till fotbolls-VM med en helnordisk startelva som kom före storlaget Nederländerna i VM-kvalgruppen och senare slog ut jättefavoriten Italien i kvalet.

Trots lagets framgångar talar massmedia fortfarande om Zlatan, något som fick förbundskaptenen Janne Andersson att bli förbannad.

– Det är för fan ett helt gäng som har gjort det här fantastisk, vi kan ju prata om dem, svarade Andersson i en intervju.

– Jag bryr mig verkligen inte om Zlatan är på planen, på läktaren eller bänken, säger Kennet Andersson som gjorde fem av Sveriges mål i VM-94 när landslaget kom trea och var rankad tvåa i världen.

Nu har Demoskop frågat Sveriges fotbollsfans om de vill ha kvar den nordiska startelvan eller få in Zlatan igen. 63 procent vill inte ha tillbaka Zlatan medan 32 procent är för en comeback. 4 procent har inte kunnat bestämma sig. Personer med vänstersympatier är mest positiva till att ha med Zlatan igen.

När Zlatan spelade i fotbollslandslaget var Sverige som sämst rankat 45:a, vilket är den sämsta världsrankingen någonsin.

Källa:
Svenska folkets dom om Zlatan Ibrahimovic

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel
Nybörjare
Daniel
2 år sedan

Zlatan. Ziggispack.
Man har försökt kleta på Zlatan som anledningen till deras framgång. Så jävla ruttet gjort. Zlatan kan ta sin fotboll och åka hem till byn med sin dynghydda. :-)

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Daniel

Jag kan inget om fotboll. Vad beror det på att landslaget var så dåligt när den duktiga Zlatan var med? Var det den sociala situationen i laget? Zlatan lär ha varit avskydd i Parisklubben, har jag hört med ett halvt öra på koshermedia.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Fredrika

När Zlatan är med i laget, då blir resten av lagets uppgift att spela fram till Zlatan så att han får göra målen och få hjältegloria i egenskap av invandrare med muslimsk-romska rötter.

Detta skapar naturligtvis dålig stämning och omöjliggör ett fungerande taktiskt lagspel, som det oerhört framgångsrika tyska lagmaskineriet.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Karl

Jisses… Och så säger en del fortfarande att sport inte är politik.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Sport är så mycket politik det kan bli. Kommer du ihåg vinter-OS i Sotji 2014? Allt fokus från (((västmedia))) låg på ”förföljelsen av homosexuella i Ryssland”, vilket naturligtvis i vanlig ordning när det gäller Ryssland numera var (((feta lögner))) och själva OS bevakades bara halvljummet i (((media))). Men som vanligt drog Putin det längsta strået. Medan (((västmedia))) vältrade sig i Rysslandshat, så förberedde Putin återföreningen med Krim, vilket var ett faktum innan den sista (((gnälljournalisten))) hade hunnit lämna Sotji efter att OS var slut. Ska bli spännande att se hur (((gnällmedia))) agerar inför och under fotbolls-VM i Ryssland nästa år.… Läs mer »

Allan
Nybörjare
Allan
2 år sedan

63 procent emot (((tvångskulturen))) och dess skadeverkningar, det är något färre än 1988 i Sjöbo, den enda gång svenskarna tillåtits yttra sig rörande judisk svartimport, men som sedan ZOG sket fullständigt i. Fortfarande ut med packet när svensken väljer själv alltså!

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

”Demoskops undersökning: Svenskarna vill ha det helnordiska landslaget och inte Zlatan”.

Är inte det självklart? Behövdes det verkligen en undersökning för att fastställa detta?!

Den enda negerboll jag vill ha, är den negerboll man en gång kunde köpa på konditoriet.

http://cdn3.cdnme.se/2854516/6-3/img_20130702_121435_51d30ca69606ee441ca6617c.jpg

David
Nybörjare
David
2 år sedan

Zlatan Psykos… Alibiet för att importera hundratusentals våldspsykopater, eller ursäkta … Majoriteten är naturligtvis Läkare, Ingenjörer och Arkitekter… Kanske det finns en ny ”Zlatan” bland dem?

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Ett svenskt landslag ska bestå av svenskar och därför har inte Zlatan där att göra.