Demonstrerade mot Motståndsrörelsen i Lillehammer

NORGE. Yttrandefrihetshatare demonstrerade under tisdagen i Lillehammer mot Motståndsrörelsens aktivitet som anordnades i lördags.

Den så kallade manifestationen mot ”nynazism” hölls på Gågata i Lillehamme under tisdagseftermiddagen. Initiativtagarna var kommunisten Turid Thomassen från partiet Rött, Arbetarpartiets Knut Arne Vassdokken och Lars Kjelkenes Giæver från Miljöpartiet De Gröna. Enligt planen ville arrangören att Lillehammer under tisdagen skulle ”rensas” ut på ”rasism och nazism”.

Lokaltidningen Gudbrandsdølen Dagningen citerar utdrag från några av de tal som hölls och gemensamt för de alla är att de var fullmatade med floskler, okunskap och hat mot yttrandefriheten.

— Det som skedde i lördags kommer aldrig att ske igen, sa kommunisten Thomassen.

Hur Thomassen har tänkt att häva yttrandefriheten i Lillehammer framkommer inte i artikeln men man kan väl anta att det är hennes egna lilla kommunistiska utopi.

— Jag tror det är farligt att inte säga ifrån och stå upp mot orättvisor och undertryckande ideologier. Ingen av nazisterna var lyckligtvis från Lillehammer men vi måste visa folken som de hatar att vi är fler som önskar att Lillehammer ska vara mångfaldig och inkluderande, sa Giæver och bekräftade att han vet absolut ingenting om varken Motståndsrörelsen eller nationalsocialismen.

Källor:
Demonstrerte mot Motstandsbevegelsen i Lillehammer
Viste sin nazi-avsky

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments