Demonstration i Sydafrika idag

Idag hålls en demonstration i Pretoria i Sydafrika mot det besinningslösa våldet i landet. Nordfront.se har fått hjälp att rapportera från platsen av journalister från bland annat ToxiNews och en lokal radiostation.

Sedan 1993 har mellan 16 000 och 27 000 människor dödats varje år i Sydafrika. En stor andel av de mördade är vita som mördats av svarta. Varje dag rapporteras det om våldtäkter, misshandelsfall och mord men Sydafrikas regering vägrar att ta tag i problemen och resten av världen vänder dem ryggen.

Ett av de senaste offren för våldet var den femmånader gamle babyn Wiehan Bothes som mördades i Delmas nu i maj 2012.

Med slagord som ”Vi har fått nog!” och banderoller med texten: ” Vi kommer inte längre att hålla tyst!” tågar nu vita åldringar, unga män och kvinnor och barn längs gatorna i Pretoria. De närvarande beskrivs vara tusentals.

Bland dem finns den vite sydafrikanske aktivisten och musikern Steve Hofmeyr. Han uppträder den här dagen och talar om de vitas situation i landet. Hofmeyr har ritat 17 vita kors i ansiktet, där varje kors representerar 1000 vita döda farmare (boer).

Det här inte första gången Steve Hofmeyr står upp för de vitas rätt i Sydafrika, han närvarade och uppträdde även på Eugené Terre’Blanches begravning. I talet som han höll kallade han Terre’Blanche för hjälte.

Hofmeyr från podiet: ”Er mardröm är vår verklighet!”

På plats finns även den sydafrikanska journalisten Adriana Stuijt som hängivet kämpar för de vitas rätt i Sydafrika och mot våldet som är deras vardag. 

Två sydafrikanska kvinnor vid namn Magda Greef och Mart-Mari Van Der Merwe har hjälpt oss på Nordfront-redaktionen med bilder.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om