Demonstration mot kurdisk närvaro i Finland

FINLAND. På söndag anordnas en demonstration i Helsingfors mot det faktum att det finns kurder i Finland. Anledningen till demonstrationen är att kurder den senaste tiden härjat på Europas gator, Finland inte undantaget.

Med anledning av Turkiets invasion av regionen Afrin i Syrien har kurdiska invandrare i Europa den senaste tiden tagit sig ut på gatorna för att demonstrera. Bland annat har kurderna demonstrerat på Oslos centralstation i Norge och i Berlin i Tyskland. I Berlin blev det tumult då kurderna drabbade samman med den tyska polisen.

På onsdag marscherade kurderna också i Tammerfors i Finland. På plats fanns bland annat invandringskritikern Marco de Wit från organisationen Suomen Kansa Ensin (Finlands folk först, tidigare Suomi Ensin/Finland först). En person som deltog i den kurdiska marschen försökte kasta en sten mot de Wit, vilket ledde till att en äldre herre från hans grupp gick fram till demonstranterna för att få tag i stenkastaren. Kurderna valde dock att knuffa omkull den äldre finske herren, varpå polisen kom och arresterade honom.


(Incidenten syns cirka 1:21 in i videon, alltså i slutet).

Kurdernas inte helt fridfulla demonstrationer på Europas gator har fått en del att undra varför de inte befinner sig i Kurdistan och kämpar för sitt folk och hemland, utan istället härjar i bland annat Tammerfors och knuffar omkull äldre herrar. Dessa frågeställningar har också lett till att det på söndag ska hållas en demonstration i Helsingfors, där parollen är att kurderna skall skickas hem. Demonstrationsanordnarna skriver bland annat:

”En stor del av Kurdistan kontrolleras av kurderna själva. Det finns ingen anledning till varför inte kurder i Finland skulle kunna åka tillbaka hem för att bygga Kurdistan och kämpa för dess skull.”

Källa:
Stop terrori! Kurdit Kurdistaniin! -mielenosoitus sunnuntaina

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
vörtisFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Enligt den judiska tidningen Haaretz har Hebreiska universitetet kommit fram till att judar och kurder har nära genetiskt släktskap, mer än vad judar och andra semiter i Mellanöstern har. Sant eller inte kan Haaretz och judarna använda påståendet för att ytterligare distansera sig från och avhumanisera bl a palestinierna. http://Www.haaretz.com/amp/1.5460712

vörtis
Medlem

Betyder det att judarna erkänner att det existerar raser? Jag läste i någon publikation att vi alla kommer från Afrika och är ett och samma, så judarna borde ju egentligen vara lika mycket afrikaner som alla svenskar till exempel?

vörtis
Medlem

Tänk om finska män, när Sovjetunionen invaderade Finland, hade valt att härja i Kurdistan och misshandla kurdiska gubbar? Nu har tydligen någon kurdisk ungdomsorganisation i Tyskland hotat med våld mot såväl tyskar som turkar – i Tyskland! Vore det inte bättre om kurderna och turkarna gör upp i den region det faktiskt gäller?