Demonstration mot GMO och Monsanto

STOCKHOLM. I lördags demonstrerade människor i hela världen mot företaget Monsanto Company. Nordfront var på plats i Stockholm där cirka 100-150 personer deltog i manifestationen.

Foto: Nordfront

Foto: Nordfront

I lördags hölls demonstrationen ”March against Monsanto” i hundratals städer runtom i världen mot företaget Monsanto Company och GMO. Under dagen besökte Nordfront Medborgarplatsen i Stockholm där en av demonstrationerna pågick. När Nordfronts utsända var på plats rapporterades det att omkring 100-150 personer deltog i manifestationen. Slagord som till exempel ”Hell no – GMO” och ”Krossa Monsanto” skanderades men i övrigt ska det ha varit en lugn stämning bland demonstranterna.

Foto: Nordfront

Foto: Nordfront

Foto: Nordfront

Foto: Nordfront

Manifestationer ska även ha hållits i Göteborg, Falkenberg och Växjö.

Monsanto
Det multinationella kemi- läkemedels- och jordbruksföretaget Monsanto Company är världens näst största producent av genmodifierade frön. Deras första produkt som tillverkades var sötningsmedlet Sackarin som sedan såldes till Coca Cola. De ligger även bakom miljögifterna DDT och PCB. Monsanto tillverkade också avlövningsmedlet Agent Orange som USA använde under Vietnamkriget som ska ha lett till att 400 000 tusen vietnameser dog eller ska ha skadats. Även 500 000 barn ska ha fötts med missbildningar på grund av giftet.

Forskning har visat att Monsantos genmanipulerade produkter kan orsaka allvarliga hälsoproblem som bland annat uppkomst av cancertumörer, infertilitet och missbildningar hos nyfödda barn. Flera EU-länder har förbjudit Monsantos GMO-fröer men inte Sverige. År 2012 gav jordbruksverket i Sverige klartecken för Monsanto att försöka odla den genmodifierade sockerbetan H7-1 i vissa södra delar av landet för att utvärdera de agronomiska egenskaperna och tåligheten mot ogräsmedel.

Fotnot: GMO (genetiskt modifierade organismer) är organismer där man på konstgjord väg förändrat arvsmassan för att få fram de egenskaper man vill ha. De vanligaste GMO-produkterna är GM-majs, GM-potatis och GM-raps. Det förekommer också att djur och bakterier genmodifieras.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

14 Kommentarer till "Demonstration mot GMO och Monsanto"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare

Monsanto är DÖD!

Det är långsamt/softistikerat folkmord.

Gissa varför judisk koshermat inte innehåller GMO?

Vilka ligger bakom Monsanto? http://johanbjornsson.blogspot.se/2012/09/den-judiska-eliten-bakom-monsanto.html

Jag uppmanar alla att läsa följande tre första länkar inne i följande länk, http://johanbjornsson.blogspot.se/2013/05/march-against-monsanto-25-maj-i.html

Även följande länk, http://www.nationell.nu/2013/04/21/jude-vill-privatisera-jordens-vatten/comment-page-1/#comment-155643

Borlänge
Gäst
Nybörjare
Borlänge

Såg en sån skylt i borlänge med häromdagen.

Pär Öberg
Gäst
Nybörjare
Pär Öberg

Företag som Monsanto borde inte ens få finnas. Men det faktum att så osympatiska företag får härja fritt tyder bara på att välden är sjuk.
Ett litet dokumentärtips:

http://topdocumentaryfilms.com/the-world-according-to-monsanto/

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

ni är bara tragiska bittra varelser som inte har någon framtid eftersom ni inte har något annat en hat i kroppen. jag önskar att ni någon gång kunde få ett hjärta och fatta hur korkade ni är! HELA SVERIGE ÄR UPPBYGGT AV INVANDRARE NI HÄRSTAMMAR IFRÅN INVANDRARE DET GÖR VI ALLA HÄR I SVERIGE!! Vi behöver människor från andra länder i detta land, det är mångfald som utvecklar samhället och inte lata lågutbildade människor som ni!!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Och vad exakt har din kommentar med GMO att göra ditt förbannade gökhuvud!?

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Haha vem fan är bitter? Du sitter ju och skriver samma ointressanta inlägg i alla trådarna:) Du är ju lite knäpp. Men kul att du reagerar så starkt.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Oj jag glömde. Vad lat beträffar så har jag utförst fysiskt kroppsarbete från 07:30 i morse till 18:00. Du vet vad manuellt kroppsarbete är va? Det är sådant som framförallt judar inte har en aning om vad det är för
nått. Ja förutom när dom ska suga på bebisar eller skära djurhals.

Fläskälskare
Gäst
Nybörjare
Fläskälskare

Ni har skrivit om Monsanto för länge sedan. Jag kom ihåg det för att jag tyckte att davisstjärnan gjord av bacon var rolig. Lär ju reta en och en annan av de utvalda.

http://www.nordfront.se/patent-pa-bacon.smr

Bärsärk
Gäst
Nybörjare
Bärsärk

Monsanto’s Zionist Bedfellows

http://www.youtube.com/watch?v=o8YoSydXNkE

Rob
Gäst
Nybörjare
Rob

Ja du din dåre, det kryllade av negrer här i Sverige på 1500-talet, det handlar om RAS inte invandring…
Ju brunare ju dummare.
Krokiga näsor och platta skallar är tecken på ondska, det som religiösa ser som satan, vi här kallar dom judar…

Hottis
Gäst
Nybörjare
Hottis

Och inte en halv notis om alla oegentligheter runt Monsantos, eller det växande motståndet mot detsamma i Bonniers/monopolmedia; som vanligt alltså.

Erick
Gäst
Nybörjare
Erick

Kanske någon här kan upplysa om hur man identifierar vilka produkter ute i butikerna som innehåller GMO så att man kan undvika dem? Själv köper jag inte en enda Nestléprodukt. Nestlé är precis lika onda som Monsanto.

Hottis
Gäst
Nybörjare
Hottis

Det finns ett antal bra siter, främst amerikanska, med mänga bra tips och råd. Googla på t.ex. ”how avoid gmo monsanto”

steven
Gäst
Nybörjare
steven

Monsanto = Zion = Israel = USA = NATO = SATAN

wpDiscuz