Demonstranter använder laser för att skydda mot övervakningskameror

UTRIKES. Antikinesiska demonstranter i Hongkong använder sig av laser för att motverka polisens övervakningskameror.

De senaste månaderna har Hongkong varit skådeplats för stundtals våldsamma demonstrationer mot det kinesiska inflytandet i landet. Protesterna drog igång efter att Hongkongs politiker lagt ett förslag om att brottsmisstänkta medborgare ska kunna utlämnas till Kina.

I syfte att kunna begå våldsamheter och samtidigt skydda sig mot polisens övervakningskameror har demonstranterna varit kreativa. En grupp använder sig nämligen av laserpekare som riktats mot kamerorna medan en annan går till attack. Samtidigt har de, enligt brittiska the Guardian som skrivit om taktiken, medlemmar som ”tränat parkour” som övervakar händelseförloppet ovanifrån.

Demonstranterna målar även över övervakningskameror alternativt upprättar temporära paraplyskydd ifall de ska upprätta exempelvis barrikader.

De använder sig även av trafikkoner som de sätter över tårgasbehållare för att sedan hälla vatten genom hålet så att tårgasen oskadliggörs.

The Guardian nämner också att frontkämparna inte lagrar varandras kontaktinformation. Detta för att minska risken för uppnystade härvor ifall en av dem skulle bli gripen.

Källa:
How innovative Hong Kong protesters are using lasers, traffic cones and parkour in battle with police

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Att överlista kan aldrig bli fel.