Demokratisk krigsmotståndare ställer upp mot Trump

UTRIKES. Representanthusledamoten och krigsmotståndaren Tulsi Gabbard har annonserat att hon ställer upp i presidentvalet 2020 för Demokraterna och utmanar Donald Trump.

Demokraten Tulsi Gabbard tänker utmana Donald Trump i nästa års amerikanska presidentval. Foto: AFGE/CC BY 2.0.

Den 37-åriga Tulsi Gabbard, som är representanthusledamot från Hawaii sedan 2013, har en bakgrund som krigsveteran. Hon deltog i ett år på plats i Irak som medlem av den amerikanska armén under Irakkriget.

Nu vill Gabbard utmana president Donald Trump och bli Demokraternas kandidat i presidentvalet 2020. Hon planerar att spendera mycket tid på frågan om USA:s krigföring.

Det finns en rad frågor som jag vill ta tag i, men det finns en fråga som är central, och det är den om krig och fred, sade hon i en intervju med CNN på lördagen.

Tulsi Gabbard har både hyllats och kritiserats för sitt motstånd till USA:s krigföring i Mellanöstern. Washington Post har bland annat anklagat henne för att springa den syriske presidenten Bashar al-Assads ärenden då hon träffat al-Assad och även är emot att USA finansierar och beväpnar de så kallade rebellerna i Syrien.

Sedan tidigare har flera demokratiska kandidater meddelat att de ställer upp i presidentvalet 2020, däribland senatorn Elizabeth Warren och förre bostadsministern Julian Castro.

Källor:
Tulsi Gabbard says she will run for president in 2020
Elizabeth Warren ställer upp i presidentvalet år 2020

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Christian Hamilton
1 år sedan

Det återstår endast att se hur länge hon står pall för trycket och avhumaniseringen av henne från båda partierna som pågår just nu. De värsta krigshetsarna (som Schumer och kärringen Pelosi) verkar faktiskt finnas inom det demokratiska partiet. Det senare är ju också mer styrt av globalisterna och den djupa staten (the deep state) alltså de som prasslar bakom gardinerna med dubbla medborgarskap och inte alls USA:s bästa i sin agenda.