Somalisk kongresskvinna: ”Trump har en vit nationalists agenda”

USA. Trump ansåg att ett antal rasfrämmande demokrater borde ”åka tillbaka till sina länder och fixa dem”. Nu slår demokraterna tillbaka genom att säga att Trump har ”en vit nationalists agenda”.


Demokraten och somaliern Ihlan Omar slår tillbaka mot president Trump.

Det var under söndagen som USA:s president Donald Trump återigen skapade stor oro bland landets vänsterliberaler genom att twittra. Presidenten föreslog då att några av hans fränaste kritiker, en grupp rasfrämmande demokratiska kongresskvinnor, borde åka tillbaka till sina egna länder och ordna upp dem innan de kritiserar hur USA styrs.

Trumps uttalande har beskrivits som ”rasistiskt” och representanthusets talesman, demokraten Nancy Pelosi, menade att det Trump menar med att ”göra Amerika bra igen” egentligen bara handlar om att ”göra Amerika vitt igen”.

Men Trump har vägrat att vika sig och fortsatte under måndagen med nya uttalanden mot kvinnorna.

— Gillar ni inte hur det är här så kan ni sticka. Ni kan sticka på en gång. Dessa människor hatar vårt land. De hatar vårt land. De hatar det, med emfas, sa Trump under ett tal medan åhörarna applåderade.

Nu har fyra demokratiska kongresskvinnor som känt sig utpekade av presidenten också gett svar på tal under en pressträff.

Somaliern Ilhan Omar menar exempelvis att Trump har brutit mot sin presidented.

— Nu utför presidenten massdeportationer och bryter mot mänskliga rättigheter vid gränsen och han låter miljoner dö, som inte får del av sjuk- och hälsovård, och för över pengar till de stora företagen. Han har kallat dem som kommer från länder med svarta och bruna för ”skithålsländer”, sa hon under pressträffen.

— Nu utför han en rasistisk attack mot fyra kongressledamöter. Detta är en vit nationalists agenda. Den har nått Vita husets trädgård. Trump vill dela det här landet och kunna fortsätta berika sina vänner. Det är dags att sätta ett stopp för hur den här presidenten gör vår konstitution till ett åtlöje, fortsatte hon.

Detta har dock inte skrämt Trump som fortsätter att attackera kvinnorna på Twitter.

Källa:
Trump om kvinnliga politikerna: De hatar vårt land

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LottaCharlieKlausInnateusEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Freke
Medlem

Trump är USAs räddning.

Lotta
Medlem

Tveksamt, då han sätter Israel främst

Ethny
Medlem

This is about love for the jews. Certain people HATE our Zionist Country….

Sådär, fixade det åt honom.

Charlie
Medlem

”Certain jewish people HATE our Country”
Sådär fixade det åt dig.

Ethny
Medlem

Oj, passade inte in med det jag skrev riktigt, blev fel i slutändan. Detta var vad jag egentligen menade.

This is about love for the jews. Certain people LOVE our Zionist Country but HATES the whites who’s living there…

Fick lägga till lite mer för att det skulle bli perfekt.
Men tack för att du påpekade det. :)

Innateus
Gäst
Innateus

Alltid lika uppfriskande med Trumps frispråkighet, och kommunisternas reaktioner roar alltid lika gott.

Klaus
Medlem

”Vit nationalists agenda” är nödvändig efter globalisternas massinvasion av parasitära ras- och kulturfrämlingar som nu gör redan anspråk på de vitas länder medan de svarta fördriver eller mördar vita i Afrika. Black lives matter, afroimperialistiska invasion och islams spridning hotar oss vita och måste bekämpas. De efterblivna parasiter får bestämma i deras skithål-hemländer (helt rätt Mr. president) men de har ingenting att säga till om Europa. De européerfientliga Bilderberger-regeringar vet med sig att det är slut med deras vansinne, folkmord och Europas omvandling till tredje värld skithål under nationalsocialism. Européer (och de vita US-amerikaner) måste bestämma sig: skithål eller trygg… Läs mer »