Debattör: ”Sverige behöver ett eget Guantanamo”

INRIKES. Sverige borde internera alla ”hemvändande” IS-terrorister och jihadister i Guantanamo-liknande baser för att utreda vilka som kan åtalas och vilka som utgör säkerhetshot, skriver debattören Ronie Berggren.

Camp Delta, Guantanamo, Kuba.

I en debattartikel på SVT Opinion skriver Ronie Berggren, som driver podcasten Amerikanska nyhetsanalyser, att Sverige måste internera sina egna jihadister, både de som redan har kommit hit och de som är på väg.

Berggren framhåller om att omkring 300 svenska islamister har rest ner till Mellanöstern för att strida för Islamiska staten och skriver: ”De har rest från ett Sverige, där naiva, blinda och döva politiker har tillåtit islamismen att frodas fritt, och sedan sprida död och hat i världen”.

En av de blinda och döva politiker Berggren syftar på är Stefan Löfven. När främlingar som var bosatta i Sverige 2014 började resa ner för att ansluta sig till Islamiska statens kalifat 2014 chockades statsministern och medgav:

”Sverige har varit naiva … det har varit svårt för oss att acceptera att det i vårt öppna samhälle finns människor, svenska medborgare, som sympatiserar med mördarna i ISIL.”

Efter att Islamiska staten nu anses besegrad i Syrien och Irak har USA:s president Donald Trump manat Europa att ta hand om ”sina egna” tillfångatagna jihadister. Om ingen tar ansvar för dem så riskerar de att släppas fria, twittrade Trump.

Berggren argumenterar för att Sverige nu bör göra det olagligt att ansluta sig till terrorrörelser som Al Qaida och IS, så att de som aktivt har anslutit sig till dessa rörelser kan frihetsberövas. Han menar att Sverige bör inrätta fångläger av Guantanamo-modell för dessa.

Syftet med interneringen ska enligt Berggren vara att möjliggöra att utredningar kan göras i lugn och ro. Därefter kan de som befinns oskyldiga släppas, de skyldiga till terrorbrott kan åtalas och de som bedöms som potentiella säkerhetshot fortsätta hållas inlåsta på obestämd tid.

Som Nordfront tidigare skrivit om utgör Guantanamolägret på Kuba ett nutida amerikanskt Gulag, där misstänkta låses in godtyckligt, där det förekommer tortyr och militära rättegångar utan insyn.

Källa:
”Därför behöver Sverige ett eget Guantanamo”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Fredrikad.bJan Hjelmnordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Känner mig tämligen säker på att det är det omvändas budskap även här – vad det egentligen handlar om är att slussa in tungt farliga yrkeskriminella individer som ska vändas till olika roller inom terrorism,eller att vissa ska bibehålla den. När den (((liberala demokratin))) störtade Irak och fick kontroll på en del av landets instanser så växlade man ut farliga dårar från fängelser som påträffades senare inom Al Quaida. Det handlar om att hitta individer med psyke som kan axla roller inom terrorism – den (((liberala demokratins))) proxyarme. Får en känsla av att denne Berggren har som uppgift att sälja… Läs mer »

Jan Hjelm
Medlem

Jag tror mer på en stängd gräns och återkallande av uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap i de fall det är möjligt. Före detta IS-anhängare vill jag inte ha i landet överhuvudtaget, inga undantag. Etniska svenskar som krigat har jag ingen lösning på. Någon som har en tanke om de fallen?

b.d
Medlem

Det ända jag kan tänka mig är de skickas tillbaka till sina ”hemländer”. Varför skall vi med våra skattepengar ta hand om löst farligt pack.
Oavsett. När de kommer ut från förvaring kommer de med all säkerhet fortsätta sin karriär inom terror.
Från första början skulle de inte ha satt sin fot på svensk mark. Dra in medborgarskap, skicka dem i handfängel och huva dit där de kom ifrån.

Därefter faktureras de för hanteringen till sitt kalifat/babbeland.

:-)

Fredrika
Medlem

Internationella valutafonden tror jag det var som ansåg att Sverige måste bygga koncentrationsläger att inhysa alla ”flyktingar” i. Den gången brydde sig Immigrationsregeringen inte om Valutafondens rekommendationer. Istället ska de förstöra landet med våld och sex-, rillgrepps- och ekobrott. Samtidigt ska denna nya rättmätiga svenska befolkning (Reinfeldt) som utgör motorn i landets ekonomi genom att de till över 30% är specialistutbildade (Löfven) på grund av den rådande demografiska situationen (Andersson) få åtnjuta en upprätthållen välfärd genom att pensionsåldern och skatten höjs för svennarna som jobbar. Handikap och skörhet är asylgrundande (Johansson) vilket kommer att förstärka den ekonomiska tillväxten ytterligare. Finspång… Läs mer »

nordbo
Medlem

Detta uppslukande av Sverige som nation och folk på detta sett är ett landsförräderi och folkmord utan dess like – finns många sett med ondskefull fantasi att utplåna länder utan krig,men sådant tar tid. Tanken är såklart att det skall inte finnas någon möjlighet till återhämtning efter detta … någonsin … Krigiska möten förr i tiden så kunde folkslag ändå återhämta sig.

nordbo
Medlem

– Internationella valutafonden tror jag det var som ansåg att Sverige måste bygga koncentrationsläger att inhysa alla ”flyktingar” i.

Representanter från såna gränslösa organ har även visionen om att bygga helt nya städer som BARA ska hysa in världsmedborgare. (Sverige användes som land med exempel på det för att lätta på skattetrycket för svenskar som bringar skatteintäkter)

Något som senare landade på den svajjiga
Peter Eriksson och dess medarbetares bord.

https://www.nordfront.se/bostadsbristen-helt-nya-stader-kan-komma-att-byggas.smr