De vill förbjuda ”rasistiska” organisationer

INRIKES. På DN Debatt hävdar två akademiker att man borde förbjuda organisationer som främjar rasdiskriminering för att hantera SD:s valframgångar.

Stefan Jonsson, professor i etnicitet, och Elena Namli, professor i Rysslandsstudier, skriver på DN Debatt att Sverige borde förbjuda partier och organisationer som manar till rasdiskriminering. Förslaget får även stöd från statsvetaren Andreas Johansson Heinö.

”Detta innebär konkret att Sverige ska följa paragraferna i den internationella konventionen om avskaffande av alla former av rasdiskriminering”, skriver akademikerna i DN och fortsätter:

”Alldeles oavsett om vi betecknar Sverigedemokraternas ideologi som ’rasistisk’, ’främlingsfientlig’, ’invandringskritisk’, ’nationalistisk’ eller något annat, så vet vi alltså detta: partiet underblåser rasismen genom att peka ut en viss samhällsgrupp som roten till alla problem”.

Heinö stödjer förslaget och skriver på sin Twitter:

Efter att den tidigare SD-riksdagsmannen Erik Almqvist kritiserat Heinös uttalande försvarade han sig med att skriva bland annat:

Källa:
De vill förbjuda ”rasistiska” partier efter SD:s framgångar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar