Lögnaktiga judar i Umeå lägger ned sin förening

INRIKES. Lögnerna om ”nazistiska hot” räckte inte för att judiska föreningen skulle få en ny lokal av Umeå kommun, och nu lägger man ned då man menar att föreningens medlemmar känner sig alltför otrygga.

Skärmdump från VK, februari 2017.

Det var i februari 2017 som den Judiska föreningen möttes av en ”hemsk” syn en morgon. Någon hade satt upp ett av Nordiska motståndsrörelsens klistermärken på deras lokal, något som slogs upp stort i lokalmedia och kallades en ”skandal”. Föreningens ordförande Carinne Sjöberg menade även att hon och flera andra medlemmar blivit hotade i sina hem, något som aldrig kunde bevisas.

— Jag har även blivit besökt i mitt hem och vi får hela tiden ta emot hotfulla mejl. Senast i helgen hade vi en incident som nu är polisanmäld, sa Sjöberg till SVT i april 2017.

Judarna lyckades till och med samla ihop folk till en kippavandring i Umeå till stöd för föreningen. Bland besökarna fanns bland annat Umeås kommunalråd Anders Ågren och Israels ambassadör Isaac Bachman.

Trots detta lade Judiska föreningen i Umeå ned sin verksamhet och nu väljer man att helt avveckla föreningen, något man skyller på att medlemmarna känner sig så pass otrygga att en fortsatt verksamhet inte är möjlig. Man hintar dock om att den kan komma att återuppstå om ”hoten” upphör.

— Det är en nederlag, och jag kommer inte att försöka starta om en ny föreningen så länge det finns ett hot, säger lögnerskan Carinne Sjöberg till SVT.

Det kan tilläggas att Sjöberg påstod att hon lade ned föreningen redan förra året, i samband med att man sade upp hyreskontraktet för den gamla lokalen. Men som Nordfront kunde avslöja så var detta endast ett spel för gallerierna för att försöka förmå kommunen att förse föreningen med en bättre och mer centralt belägen lokal. Dock har inget av kommunens erbjudanden fallit dem i smaken, och strax före jul hotade man återigen med att ”lägga ned”. Inget nytt erbjudande ska ha kommit från Umeå kommun sedan dess, varför man alltså nu slutligen tycks ha gett upp.

Källa:
Judiska föreningen i Umeå nedlagd

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
JohanTobiasSlipsenLottaHenke Himmlär Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Det mest önskvärda är att de lögnaktiga JUDARNA i Umeå försvinner från vårt land så fort som möjligt.

Karl-Путин A
Medlem

Varför bara de lögnaktiga judarna i Umeå?

Anders Jonsson
Medlem

Helt riktigt. Tänkte närmast på det aktuella fallet med JUDARNA i Umeå.

Rätt svar är naturligtvis att alla JUDAR borde försvinna från Norden och hela Europa, så fort som möjligt.

Henke Himmlär
Medlem

Naturligtvis ska samtliga rasfrämlingar ut från Sverige! Och ja, för den som inte visste det sedan tidigare så är även judar en främmande ras.

Johan
Medlem

Det är de. Om inte artfrämlingar, till och med

Senaste
Medlem

Lögnens stora mästare. Hur kan någon tro att det ska gå att tala och förhandla med de här typerna? Kanske är de så störda att de faktiskt tror på det de säger, det är svårt att avgöra. Det kanske fungerar som med lögnaren Roseblat:”In my imagination, it was true”.

Lotta
Medlem

De lögnaktiga judarna ska lägga ned sin vistelse i vårt Europa o flytta till Israhell!

Slipsen
Medlem

Oj, vad trååkigt!
De lögnaktiga judarna kan ge upp sin vistelse i hela landet och flytta till Madagaskar!

Tobias
Medlem

Det är ju ganska enkelt, om man är jude har man ju inget här att göra,packa er säck och åk hem,vi vill INTE ha er här jävla parasiter!