”De goda krafterna”

Småland, december 1999. En handfull maskerade personer beväpnade med järnrör tränger sig in i en lägenhet där en 17-årig pojke befinner sig. På vägen dit har de skrävlat inför varandra om vad de ska göra: slå sönder pojkens knäskålar. Anledningen? De ogillar hans politiska uppfattningar.

Denne anser nämligen att svenskarna har rätt att befolka och styra sitt eget land – d v s han är ”nazist”. Att pojken själv tillbakavisar den kategoriseringen är av mindre betydelse.

Pojken misshandlas brutalt av de järnrörsförsedda hejdukarna. Bland annat slås mycket riktigt hans ena knäskål sönder och ett ben bryts av. ”De goda krafterna” har slagit till.

Att de verkligen tillhör ”de goda krafterna” har bland andra Nina Lekander försäkrat för dem, i Expressen:

”För egen del skulle jag särskilt vilja tacka Anti-fascistisk aktion i Stockholm. Inte för att jag alltid är ense med dem vare sig i förtrycksanalys eller val av kampmetod, men för att de har haft en huvudroll i att se till att min lilla plätt på jorden är lugn och snäll numera.”

Hon verkar för övrigt veta en hel del om AFA, vilket kanske kan bero på att sektens medlemmar till inte obetydlig del består av barnen till dem som jobbar på tidningsredaktionerna – de patetiska ”68:orna”. För att åter citera Lekander:

”[AFA] är kända för att vara snabba och effektiva, om än metoderna ibland är dubiösa.”

Björn Fries har också haft glädje av ”de goda krafterna”. Eller för att citera hans egen debattartikel i Aftonbladet:

”Efter en längre tids utredningsarbete har Karlskrona kommun, med hjälp av flera goda krafter, lyckats stänga Nationalsocialistisk Fronts hemsida på ett webbhotell i USA.”

Så tyckte han sig ha återställt ordningen; saker och ting blir så mycket enklare om bara ena sidan får komma till tals – vilket var fallet innan det obehagliga Internet slog igenom.

”De goda krafterna” är verksamma – och ständigt vaksamma – på många positioner i samhället. Vid Högskolan Dalarna har en elev underkänts på en kurs enbart p g a sina åsikter, vilket gör att han inte kan få ut sin examen. Högskoleverket stödjer Högskolan Dalarnas beslut:

”…en lärarstudent som under sin praktik i grundskolan ger uttryck för antidemokratiska åsikter ska underkännas.”

Låt dig inte luras av termen antidemokratisk. En kommunist klarar sig garanterat alldeles utmärkt – han tillhör nämligen ”de goda krafterna”. I och för sig menar man väl att Lenin införde ett ”mer demokratiskt” styre i Ryssland. I så fall blir vårt land alltmer demokratiskt för varje år som går.

Prova att sätta in ett annat ord istället för ’antidemokratisk’:

”…en lärarstudent som under sin praktik i grundskolan ger uttryck för regimkritiska åsikter ska underkännas.”

Universitetskansler Sigbrit Franke säger med en fräckhet som somliga anser är typisk för hennes folk:

”Dessvärre kan det vara svårt att hindra en nazist från att bli lärare… Det är viktigt att skolorna är vaksamma och att de agerar snabbt när antidemokratiska uttryck och handlingar kommer till deras kännedom.”

Eller med ett mer neutralt språkbruk:

”Dessvärre kan det vara svårt att hindra oliktänkande från att bli lärare…Det är viktigt att skolorna är vaksamma och att de agerar snabbt när regimkritiska uttryck och handlingar kommer till deras kännedom.”

Vad jag förstått är eleven välkommen tillbaka om han ”på ett övertygande sätt” visat att han ändrat åsikt. Ja, vem låter sig inte övertygas av dylika argument?

– Byt åsikt, annars kommer du inte kunna försörja dig!

Argumenten för dagens ”demokrati” är sannerligen överväldigande.

Även på gymnasial nivå är ”de goda krafterna” verksamma. På Naturbruksgymnasiet i Ingelstad angav rektorn några av sina elever till polisen för att han misstänkte att de var ”rasister”. Polisen tog tacksamt emot upplysningen. Förr i tiden kallades sådant åsiktsregistrering, men på nyspråk heter det nog något annat: brottsförebyggande verksamhet eller något liknande. Det ligger viss logik i detta, eftersom det finns anledning att misstänka att eleverna någon gång i framtiden kommer uttrycka sina åsikter, vilket givetvis är olagligt.

På tidnings, radio och TV-redaktionerna är ”de goda krafterna” mycket aktiva. Där sållar och sorterar man nyheterna med tanke på vad som är viktigt för folk att veta – och vad vi mår bäst av att inte veta. Ibland ändrar man lite på verkligheten så att den passar in bättre – så att det framgår att det alltid är ”nazisterna” som är de onda t ex.

Allt det här fungerade alldeles utmärkt innan Internet. Nu börjar dock fler och fler bli uppmärksamma på att den serverade verklighetsbilden är lite lätt friserad. Därför vill ”de goda krafterna” censurera Internet och förbjuda alla organisationer som generar dem med sanningen – och dessutom kallar ”de goda krafterna” vid deras rätta namn: lögnare och hycklare.

Ursäkta, jag uttryckte mig lite slarvigt. Förbjuda organisationer vill man inte göra – det skulle kunna verka ”odemokratiskt”. Man vill istället förbjuda aktivt deltagande i organisationer. Vad skillnaden består i, får du fråga någon annan om.

Men ”de goda krafterna” verkar inte vara helt överens om att det är ”rätt metod”. Man fruktar att en dylik lag kommer bli ”verkningslös”, d v s att den kommer efterlevas – eller ”kringgås” som ”de goda krafterna” brukar kalla det.

En gång i tiden var det bara positivt om medborgarna följde lagen. Nuförtiden, i upp-och-ned-vända-världen, ses samma sak som ett misslyckande.

Med anledning av detta – att våra fiender uppenbarligen vill att vi ska bryta mot lagarna – vill jag särskilt uppmana läsaren att följa dem, hur orättvisa de än är; utan att för den skull släppa blicken från den dag då Sveriges lagar åter harmoniserar med svensk rättskänsla – och Sverige regeras med svenskarnas intressen för ögonen.

Källor:

Aftonbladet, 17 december 99, Kända IT-bolag bakom nazistisk hemsida.
http://www.aftonbladet.se/debatt/9912/17/debatt.html

Expressen, 26 september 1999, Nina Lekander: Varför dras vi in i polisjippot?
http://www.expressen.se/article.asp?id=19191

Expressen, 30 november 1999, sid 14, Nina Lekanders krönika.

Högskoleverket, ”Viktigt med krafttag mot nazismen”.
http://www.hsv.se/publikationer/pressmeddelanden/press991221.html

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments