David Baas om det judiska inflytandet över Expressen: ”Jag förstår inte frågan”

Av ,
Nyhetsredaktör
8

INTERVJU. David Baas är känd för att å Bonniers vägnar trakassera och hänga ut politiska dissidenter. Men när han själv får frågor om media och ägande har han svårt att svara på dem.

I förgrunden: David Baas. I bakgrunden: Bonnierfamiljens överhuvud, juden Carl-Johan Bonnier.

Den judiska dominansen över så kallad svensk media är sedan långt tillbaka etablerad. I och med Bonniers nyförvärv av lokalmediakoncernen MittMedia har den blivit närmast total, där numera i princip endast några få luckor i norra Norrland står utanför direkt judiskt inflytande.

Utvecklingen där en extremt liten minoritet – 20 000 personer enligt officiella siffror – kontrollerar informationen över ett land kan tyckas uppseendeväckande för många. Nordfront ville därför låta någon anställd på Bonnier, som är den mest ökända judiska mediekoncernen i Sverige, berätta om sina erfarenheter av att arbeta åt en judisk tidning.

Då Expressens David Baas nyligen börjat kontakta medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen återigen med hotfulla frågor och därmed lämnat sitt mobilnummer passade Nordfront på att ta kontakt med honom. Baas har dessutom i sitt arbete aggressivt försökt att tysta kritiker av judisk makt och inflytande, varför han om någon borde kunna ge svar på Nordfronts frågor.

Men när Baas – som i sitt eget arbete kräver svar från dissidenter på negativt ledande frågor – ställs inför enkla frågeställningar om ägandeförhållanden i media och hur det är att arbeta för familjen Bonnier finner han inga svar.

”Vad har jag med det att göra? Jag förstår inte frågan”
David Baas lät inledningsvis förvånad över samtalet, men ställde gärna upp på att svara på frågor om judiskt inflytande över media i Sverige.

Anser du att Bonniers ägarskap påverkar det redaktionella innehållet i Expressen?

— Jag förstår inte frågeställningen.

Bonniers ägandeskap över Expressen, påverkar detta det redaktionella innehållet i Expressen?

— Nej det skulle jag inte säga.

Så ägarna har inget inflytande överhuvudtaget på det redaktionella innehållet?

— Ja jag har inget svar på den frågan.

Din tidning Expressen då – och kanske du framförallt – förföljer ju och jagar personer som kritiserar judisk makt ganska hårt. Det har inget med den saken [Bonniers ägandeskap] att göra?

— Nej jag förstår inte frågeställningen.

Exempelvis personer från Nordiska motståndsrörelsen, som hängs ut med namn och bild bara på grund av sina politiska åsikter, för att de kritiserar judisk makt. Finns det ingen samband där, att tidningen ägs av Bonnier?

— Jag ser ingen sån koppling.

En annan sak jag tänkte på är att Bonniertidningar som Expressen och DN ofta stödjer en globalistisk och Israelvänlig agenda även i geopolitiska frågor.

— Jag förstår inte riktigt varför du ställer de här frågorna till mig.

Du jobbar ju på Expressen som är en tidning som ägs av en judisk familj. Så det är ju intressant att höra om dina upplevelser av att jobba åt en sådan tidning.

Men David Baas fortsätter att ifrågasätta vad han skulle ha med saken att göra. Han menar att undertecknad kommer med en massa påståenden som han känner sig ”väldigt främmande inför”. På fråga vilka påståenden han syftar på svarar David Baas endast att det gäller ”de påståenden du har gjort”.

— Om du har konkreta exempel på något som någon har skrivit får du väl ta upp det med dem!

Men du har ju skrivit många saker, som jag misstänker har att göra med Bonniers ägandeskap.

— Man ska väl inte hålla på att misstänka saker, du ska ju leda saker i bevis!

Men det är ju det jag försöker göra. Jag pratar ju med dig och försöker ställa frågor. Till exempel under demonstrationen i Göteborg 2017, då blev ett antal demonstranter från Nordiska motståndsrörelsen anhållna. Ifall jag söker identiteten på anhållna personer så får jag inte tag på det, det är inte allmänna handlingar. Men du lyckades få ut identitet på samtliga och när du inte fick tag på dem ringde du deras familjer och så vidare, bara för att hänga ut dem. Det förfarande är ju ganska ovanligt och jag tänker att det kan vara kopplat till att medlemmar i Motståndsrörelsen ganska öppet kritiserar judisk makt i samhället.

— Jag känner mig väldigt främmande inför dina påståenden.

Men du har ju gjort så, eller hur?

— Alltså som sagt, jag känner mig väldigt främmande inför det.

Har du eller har du inte hängt ut medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen bara på grund av deras politiska åsikter.

— Jag känner mig väldigt främmande inför allt du påstår.

Men Expressen har vid flera tillfällen publicerat namn och bild på människor, som inte dömts för något brott, utan endast utifrån att de är politiska dissidenter. I oktober 2017 skrev David Baas en artikel där han visade namn och bild på 23 deltagare i den tillståndsgivna demonstrationen som anhållits, trots att sådan information inte är offentlig och trots att samtliga släpptes inom ett par dagar med alla misstankar avskrivna.

De som drabbades har vittnat om att David Baas kontaktade både vänner och familj i sin jakt på ”kommentarer”.

Det är dock inte enda gången som Expressen attackerat kritiker av judisk makt genom uthängningar. Nyligen hängdes ytterligare 17 deltagare i ovan nämnda demonstration ut i en artikel signerad just David Baas, efter att ett orwellianskt åtal väckts mot dem, där många anklagas för åsiktsbrott bara utifrån att de deltagit i den tillståndsgivna marschen.

En av David Baas mest kritiserade hetsartiklar publicerades 2015, när han offentliggjorde namn och bild på flera kvinnor bara för att de råkade vara nationella. Till bilderna på de uthängda i den kvinnliga ”nazistligan” stod med stora versaler HATHOTVÅLDTERROR.

LÄS MER: Expressen hänger ut nationella kvinnor

Då David Baas hade svårt att svara på frågor kring sitt eget arbete fick han istället mer frågor kring judiskt inflytande över så kallad svensk media i allmänhet.

Skulle du hålla med om att en oproportionerligt stor del av media i Sverige ägs av judar?

— Du lägger ju in en massa åsikter i dina frågor.

Nej jag frågar ifall du håller med.

— Det du säger är väldigt märkligt.

Men ifall större delen av all media i Nigeria ägdes av vita, skulle du tycka att det vore oproportionerligt?

— Varför skulle jag ha några synpunkter på något sånt? Jag tycker ingenting.

Så det spelar ingen roll vem som äger media?

— Varför skulle jag ha några synpunkter på det?

Du jobbar ju med media.

— Men varför skulle jag ha synpunkter på det? Du pratar ju om Nigeria, vad har jag med det att göra?

Det är en jämförelse. Det bor ungefär 20 000 judar i Sverige, men ändå så ägs i princip all media…

— Men förlåt, om du har frågor om medieägande i Nigeria bör du kanske kontakta någon som har hand om såna frågor.

Efter att ha hakat upp sig på Nigeriafrågan väljer också David Baas att lägga på luren. Exakt hur han ser på judiskt inflytande över massmedia förblir därmed oklart, även om hans arbetsmetoder förstås kan avslöja något av hans lojaliteter.

Lyssna på samtalet nedan:

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Tobias Lindberg
Redaktör
Nybörjare
1 år sedan

Bra initiativ där, Holmqvist, David Baas är en feg jävla råtta!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Mera sånt! De ska smaka sin egen medicin hela tiden, det kommer inte påverka dem nämvärt, kanske få dem lite ur balans.
De vet /förstår precis frågeställningarna men de känner sig så onåbara via sina kopplingar till den mäktiga bonnierfamiljen.

Dissident
Nybörjare
Dissident
1 år sedan

Det här som Baas och stora delar av mainstream-media (och det politiska mainstreametablissemanget) sysslar med i Sverige, är s k terror/terrorism. Idag så har många lurats att tro att terror/terrorism, måste innefatta våldshandlingar. Men definitionen för terror/terrorism, betyder att ”ingjuta skräck i (civil-)befolkningen”, och inkluderar alla medel som används (även ”mjuka” medel). Det kan vara att man blir av med jobbet från statliga/kommunala arbetsgivare (eller att medier/politiker kontaktar arbetsgivare, eller att media uppmanar i media att folk ska bli av med jobbet för sin ideologiska uppfattnings skull), det kan vara att man hängs ut bara för att man tillhör en… Läs mer »

Per
Nybörjare
Per
1 år sedan

Med sedvanlig chutzpa vägrar Baas medge vad alla med en fungerande hjärncell inte längre ha undgått.

peckerwood
Nybörjare
peckerwood
1 år sedan

fyfaen for ett feigt svin denne baas er,tør ikke stå for det han skriver. en mann uten baller

Tobias
Nybörjare
Tobias
1 år sedan

Mycket bra,och jag förstår inte David Baas,hur kan han med sig själv,ett solklart fall för Finspång!
HS

Pierre
Nybörjare
Pierre
1 år sedan

Visste väl att den lille trollfèn Baas är Carl-Johans mest fisförnäma shiksa.

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

Mycket obehaglig och en äcklig människa överallt.
Han är besatt av NMR,handplockad av sin judiska arbetsgivare.