Das Vaterland – Bereit!

Av ,
Politisk redaktör
32

RESEREPORTAGE. Helgen 17-19 februari 2017 befann jag mig i den delegation som besökte Tyskland för att träffa Der Dritte Weg. Under resan besökte vi även historiska platser för nationalsocialismen.

Vår resa började tidigt på fredag morgon och innan vi kunde lämna Sverige blev vi påmind om att svenska polisens nuvarande uppgift är att trakassera politiskt oliktänkande. ”Rutinkontroll” hette det när fyra polisbilar stannade oss på en parkering i Göteborg för att visitera vår bil och våra resväskor.

Noterbart är att en av de fyra polisbilarna var tvungen att ila iväg på utryckning medan de övriga tre bilarna stannade kvar vid vår bil. 75 procent av polisens resurser går alltså till att trakassera politiskt oliktänkande medan resterande 25 procent går till brottsbekämpning.

Vid 08-tiden landade vi i Tyskland. Jag kunde inte låta bli att göra ett marschanträde när jag kom utanför flygplatsen, jag befann mig alltså på helig mark – München! Efter visst krångel fick vi tag i den bil vi hyrt och kunde ta oss vidare till den lägenhet där vi skulle sova. Där väntade Der Dritte Wegs gruppchef i München och flera medlemmar.

Våra tyska kamrater var väldigt gästvänliga. De hade satt fram en riktig tysk frukost med mycket korv och ost. Där fanns den bayerska maträtten Weisswurst som vi enligt tradition åt tillsammans med Pretzels samt även bayersk öl för den som ville ha ett glas så tidigt på morgonen. Allt detta var otroligt gott. Min favorit var Hackepeter, som dock inte är bayerskt utan en nordtysk specialitet och består av rå grisfärs som man använder som pålägg på en god fralla och med salt och peppar på.

Två värdegrundsdikaturer
Vi pratade om kampen i våra respektive länder och alla möjligheter och svårigheter. En absurd tävling tog vid om vilket land där värdegrundsdiktaturen är som värst.

Klart är att lagarna i Tyskland är så sinnessjuka att det blir komedi när Angela Merkel talar om ”demokratiska värden”. Tyskarna är extremt förtryckta av systemet. Det var Tyskland som dömde Horst Mahler till tolv års fängelse för att han hade en från systemet avvikande åsikt. I Tyskland är bandet Landser – som för övrigt gjort en hyllningslåt till just Der Dritte Weg – klassad som en terrororganisation. Sånger är förbjudna, liksom nationalsocialismen i sig och många symboler liksom siffer- och bokstavskombinationer.

Fördelen tyskarna dock har är att deras förbudslagar är satta i skrift. I Sverige får man lägre straff (fortfarande månader, inte år, för hets mot folkgrupp) men det är samtidigt omöjligt att veta vad som är lagligt eller inte då gränserna hela tiden flyttas utan att någon får veta det. Handlingen måste först utföras innan den bedöms av domstol och om det tas upp blir det garanterat en fällande dom. I Sverige finns det orwelliska nyspråksordet ”tolkningsfakta” som innebär att åklagaren har tolkningsföreträde. Vi vet till exempel nu, efter en fällande dom, att ”leve nationalsocialismen” betyder att Nordfront ”egentligen” vill uttrycka”rashat och rasförföljelser, en förföljelse och utrotning av andra raser än den nordiska” – just för att åklagaren gör denna tolkning.

Tyskarna frågade även om vi hade något motsvarande Antideutsche i Sverige. Antideutsche är bekant i Sverige för att bland annat ha hyllat Bomber Harris som tillsammans med sådana som Winston Churchill massmördade hundratusentals oskyldiga tyskar. Antideutsche är sprungen ur den tyska vänstern och skulle kunna beskrivas som judisk kulturmarxism när den nått kulmen, när den med stöd från staten och relativt ostört kunnat utvecklas i egen takt.

Antideutsche

Vårt svar på tyskarnas fråga var nej, inte alls så organiserat och uttalat. Det finns däremot mediepersonligheter och höga politiker som uttalar sig i denna anda, såsom exempelvis Miljöpartiets tidigare språkrör och vice statsminister Åsa Romson som beskrev vita heterosexuella män som en fara för samhället. Noterbart i sammanhanget är att Romsons motsvarande gröna parti i Tyskland är de som är bland de mest drivande inom Antideutsche. Inte undra på att 10 av 11 gröna EU-parlamentsledamöter räknas som George Soros betrodda.

Det storslagna München
Efter frukosten väntade en heldag i München. Våra tyska kamrater hade ordnat detta på ett suveränt och professionellt sätt. Vi fick se alla klassiska byggnader och en historiker, själv engagerad i Der Dritte Weg, berättade om dem. Med på resan fanns även en tolk som tidigare bott och studerat i Sverige.

Odeonsplatz

Jag hade skyhöga förväntningar på München, och jag blev inte besviken. Det var inte enbart de nationalsocialistiska byggnaderna – de som stod kvar efter de allierades bombningar – utan också den klassiska arkitekturen i sig som var hänförande. De antikt inspirerade byggnaderna – massiva konstverk fyllda av vackra skulpturer, pelare och gigantiska portar som kändes som om de vore ingångar till Valhall – lyfter individen. Estetiken är fantastisk och den måste upplevas på plats. Adolf Hitler berättar själv lyriskt om München i Min kamp.

”Man har inte bara ej sett Tyskland, när man inte känner München; man känner framförallt inte den tyska konsten, om man ej sett denna stad.”

Men det var inte bara ”den underbara föreningen  av ursprunglig kraft och fin konstnärlig stämning, denna enastående linje från Hofbräuhaus till Odeon, från Oktoberfestplatsen till Pinakoteket o.s.v.” som var tilltalande med München. Det var även budskapen; monumenten som talade om stupade soldater, tappra mödrar och änkor, storslagna kungar och regement.

München – i vart fall de delar som vi besökte – var raka motsatsen till de ”City Glowing Jews” som Robert Mathews talade om och när man väl känt Münchens förstod man att en sådan som konstnären Richard Wagner faktiskt bara kan uppstå i ett land som Tyskland.

När man inser hur mycket folklig arkitektur kan vara uppbyggande och så viktigt för folkets självkänsla, inser man även varför Socialdemokraterna och det judiska borgarrådet Hjalmar Mehr ägnade sig att med sådan frenesi medvetet förstöra Stockholm. Efter DDR-modell revs vacker och historisk arkitektur och ersattes med betong och fula moderna hus där köpcenter skulle stå i centrum. Denna förstörelsekampanj var naturligtvis inte enbart förlagd till Stockholm.

Der Dritte Weg – Tysklands hopp
Under lördagen deltog vi i Der Dritte Wegs demonstration i Würzburg. Der Dritte Weg är ett nystartat parti som knappt prövats i val. I kommunvalet i Bad Dürkheim 2014 fick det helt nystartade partiet 0,5 procent av rösterna år. Sedan dess har partiet växt explosionsartat och under förra 1 maj-demonstrationen var det tusen personer som slöt upp i deras led. Partiet leds av en före detta NPD-ledare, 60-årige Klaus Armstroff.

Der Dritte Weg benämner sig som tyska socialister eller nationalrevolutionära och den tredje vägen är den istället för kommunism och kapitalism. Det råder dock inga tvivel om att de är nationalsocialister. Partiet liknar Nordiska motståndsrörelsen på så sätt att det är radikalt och bygger sin verksamhet på aktivism.

Det var två saker som jag reagerade på när jag lärde känna Der Dritte Wegs medlemmar. Det ena var att partiet lyckats samla de i många avseenden bästa delarna av den tyska rörelsen. I ärlighetens namn så dödförklarade jag den tyska rörelsen för cirka fem år sedan. Jag hade insett att NPD var för mjukt och att den tyska rörelsen i allmänhet, som NPD för övrigt sög in när det höll stora demonstrationer, var hopplöst subkulturell.

Der Dritte Weg är inte alls på det sättet och ett uttalat mål från dess sida är att göra något åt den subkulturella rörelsen i Tyskland. Dess medlemmar verkade solida, tränade och hade normal klädsel. Medelåldern såg ut att ligga runt 30 och många av medlemmarna såg härdade ut.

Der Dritte Weg tjänar idag som en enhetsorganisation för tyska nationella. Flera löst sammansatta kamratnätverk har gått in i partiet och många av Der Dritte Wegs medlemmar tillhörde tidigare även kärnan av NPD:s bästa aktivister.

Vilket för mig till den andra saken jag reagerade på. Flera medlemmar jag talade med berättade att när de varit med i NPD hade de blivit förbjudna att bedriva aktivism under tiden som en förbudsprocess mot partiet var igång. NPD skulle verka för obetydligt för att vilja förbjuda. Problemet var bara att förbudsprocessen drogs igång 2012 och avslutades först i år. Det var under denna period som de icke-önskvärda aktivisterna startade Der Dritte Weg och nu inte verkar vilja gå tillbaka.

Att gå ut med sådana direktiv till sina medlemmar är givetvis vansinnigt. Under fem år har NPD alltså medvetet hållit kampen tillbaka bara för att systemet hotat partiet med förbud. För mig låter det som att vissa inom NPD är fullfjättrade politiker som inte vill riskera att deras levebröd går om intet.

I flera avseenden kände jag att Der Dritte Weg är något som den nationella rörelsen verkligen behöver. Särskilt nu när NPD krackelerat och dessutom delvis ersatts av halvt- eller helt systemtrogna kontrajihadistorganisationer som AfD och Pegida. Den disciplinerade och väl organiserade demonstrationen i Würzburg, liksom det samtal med ledningen som jag senare deltog i, ökade min känsla av att Der Dritte Weg är Tysklands sista hopp.

Vår delegation. Nordiska motståndsrörelsen och Der Dritte Weg arbetar på liknande sätt

Den tyskaste av tyska städer
Söndagsmorgonen inleddes med frukost i en tysk småstad. Därefter bar det iväg till Nürnberg, staden där Nürnbergdagarna anordnades och Hitler talade till hundratusentals tyskar. Det var här Nürnberglagarna kom till och det var också från Nürnberg som Julius Streicher ledde sitt Gau och Der Stürmer gavs ut.

Staden har inhyst tyska kejsare, däribland Friedrich Barbarossa. Från 1876 och framåt har familjen Wagner anordnat Bayreuths operafestival till Richard Wagners ära i Nürnberg.

Nürnberg var den tyskaste av tyska städer enligt Hitler själv. Men det var innan de allierade bombat sönder staden och lagt 90 procent av den medeltida stadskärnan i ruiner. I München noterade jag frånvaron av snabbmatsrestauranger, i Nürnberg var dess närvaro påtaglig. När vi kom in i Nürnberg möttes vi av McDonalds, Burger King och till och med Kentucky Fried Chicken i en enda rad. Nürnberg var ju även skådeplats för Nürnbergprocessen, så jag antar att de amerikanska domarna behövde känna sig som hemma i pauserna från sina skenrättegångar.

Den historiska staden Nürnberg bombades sönder av de allierade.

När vi kom till Zeppelinfeld, där Hitler höll sina mest kända tal, kunde vi se hur vanskött det var med såväl ärg som klotter på sina ställen. Där hundratusentals tyskar stått och jublat sin ledare stod nu lastbilar och annat. Grönområdet ska visst användas som en sorts lekplats för stadens asylsökare. Zeppelintribüne och Kongresshalle, där talen hölls inomhus under Nürnbergdagarna, har byggts om till ett museum med syfte att smutskasta nationalsocialismen.

Vi försökte bortse från allt detta och istället tänka på att vi befann oss på just den plats där Hitler höll tal och där några av de mest mäktiga och folkliga demonstrationer någonsin ägt rum. Vi besökte även Ehrenhalle, platsen för NS-rörelsens martyrer.

Zeppelinfeld

Jag

Ehrenhalle

Svenska delegationen

Efter Nürnberg var det dags att åka hem. Vi tackade för den gästvänlighet som våra tyska kamrater visat oss och lovade varandra att ses igen. Personligen hade jag sett historiska platser och konst som jag hoppas att alla nationalsocialister får se en gång i sitt liv.

Fürs Vaterland
”Fürs Vaterland? Bereit! Fürs Volk? Bereit! Für die Heimat? Bereit!” Slagorden är Der Dritte Wegs egna och uppmanar kort och gott till att stå upp för Tyskland, det tyska folket och dess hembygd.

Men även för mig och de kamrater som var med på resan har ordet ”faderland” en särskild innebörd när det kommer till just Tyskland.

Tyskland är faderland till den nationalsocialistiska rörelsen och orsak till att den nationalsocialistiska världsåskådningen spreds som idé till värden. Utan Das Vaterland hade jag förmodligen inte varit nationalsocialist idag.

Tyskland är även den plats vi ursprungligen härstammar ifrån innan några av de germanska stammarna utvandrade till Norden för tusentals år sedan. Vi har en flera tusen år gammal gemensam historia med vad som idag är Tyskland och de blodsfränder som idag kallas för tyskar.

Slutligen kan jag inte tänka mig någon annan mer lämplig part att kämpa för Das Vaterland är Der Dritte Weg.

Fürs Vaterland – Bereit!

Bildartikel kommer publiceras inom kort.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

32 Kommentarer till "Das Vaterland – Bereit!"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
DH
Gäst
Nybörjare
DH

Intressant reseskildring. Vad det gäller das Vaterland så vill jag passa på att tipsa om Carl Loewes melodi med just det namnet, sjungen av operasångaren Kurt Moll: https://www.youtube.com/watch?v=8Ix8EpClyn0 För att insupa skönheten i tysk kultur så rekommenderar jag också ”Heinrich der Vogler” av samma kombination:
https://www.youtube.com/watch?v=Gp_zBTjawH0

Asasvensk
Gäst
Nybörjare
Asasvensk

Vackert! Jag får arisk ståpäls!

Kim Larsen
Gäst
Nybörjare

Vad kul. Dit vil jag også åka =)

Hanzel
Gäst
Nybörjare
Hanzel

Grymt reportage!

Andersson
Gäst
Nybörjare
Intressant reseskildring. Jag har varit i Bayern och München ett flertal gånger, men på den tiden var det mest Kneipen och Dirndl http://www.dirndl.com/media/image/thumbnail/_MG_929753c39af4a1737_1333x2000.jpg som tilldrog sig mitt största intresse. Apropå ölet på frukostbordet: I Bayern räknas inte öl som ”alkoholhaltig dryck” (annat än om man druckit det och satt sig bakom ratten) utan som ”Grundnahrungsmittel”, vilket på svenska betyder att öl ingår i den bayerska kostcirkeln. Den ”råa grisfärsen” förekommer i hela Tyskland, fast oftast i korvform och kallas då ”Mettwurst”. Den kan vara lätt kallrökt eller helt naturell – efter ett par dagar i kylskåpet har en syraprocess gjort… Läs mer »
Jochen
Gäst
Nybörjare
Jochen

Mycket trevligt reportage. Man bör dock undvika att använda begreppet ”Nürnbergrättegångarna” eftersom det inte var några rättegångar. Det vedertagna begrepp som istället bör användas är ”Nürnbergprocessen”.

Kunnskap är det vassaste vapnet
Gäst
Nybörjare
Kunnskap är det vassaste vapnet

En av de viktigaste komponenterna av FRIHET är energi-frihet. Ett fakta som helt om-intet-gjorts är att etern, dvs. vakuum, inehåller 2.73 Gougle watt/cm3.
Här är Don L Smith’s bok om hur man bygger en 80kW ”solid-state” generator som driver sej själv: https://archive.org/details/24739145ResonanceEnergyMethodsByDonaldLSmith

Don L Smith youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UC0tu2-2OJCrmbdyGYzui6jw

EXTREMT intressant!!

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Har du byggt en sådan? Hur gick det?

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Så länge som ingen producerar och säljer t.ex. fri-energi-laddare är det nonsens. Säg inte judarna Rothschild och Rockefeller hindrar dem, det är också nonsens. Ingen förhindrade marknadsföringen av solceller, LED-lampor och vattenkraftverk. Skulle fri-energi-apparater fungerar kunde producenten också tjänar pengar med dem (och Rothschild köper flesta aktier).

Kunnskap är det vassaste vapnet
Gäst
Nybörjare
Kunnskap är det vassaste vapnet
Burningdaylight
Gäst
Nybörjare
Burningdaylight

Mycket bra.

Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

Vackra bilder.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Suverän artikel!

Per Nordin
Gäst
Nybörjare
Per Nordin

”Tyskland är faderland till den nationalsocialistiska rörelsen och orsak till att den nationalsocialistiska världsåskådningen spreds som idé till värden.”

Intressant, andra hävdar att nationalsocialismen är något svenskt, som senare exporterades till Tyskland osv.

Svensken Rudolf Kjellén var väl den som först myntade begreppet nationalsocialism? Tycks ha haft många likheter med den tyska.

Det finns en bok i ämnet ”Unghögern” av Östen Kjellman: https://www.logik.se/Produkt/unghogern/

Jag har också läst att svenska nationalsocialister på 1930-40 talet hävdade att nationalsocialismen har ett svensk ursprung. Tror det var Sverige Nationella Förbund som också hävdade detta.

Vad anser ni om det?

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Skriver: Måste citera Göran Oredsson når han fick samma påstående och fråga: ” Visst använde sig Kjellen av ordet nationell socialismen. Men jag kan som enkel exempel använda mig av min gamle mors önskan som tycker att backarna var tröttsamma vid cyklingen: Tänk om man kunde få en motor som kan sättas i gång vid backarna! Nu har vi fått denna uppfinning – inte påstår jag att min mor har varit UPPFINNAREN. Adolf Hitler var den som genomförde NATIONALSOCIALISMEN och det är helt hans verk.

Nationalsocialist
Gäst
Nybörjare
Nationalsocialist

Kjellen skapade inte den nationalsocialistiska RÖRELSEN. Lär dig läsa.

Vejdeland har tidigare lyft fram Kjellens betydelse.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Skriver: Nationalsocialist: G O fick ofta kritik av nationella just i den frågan om Svensk ursprung. Kan nämna att Rudolf Hess i Spandau blev glatt överraskad när han läste om R Kjellen . Fick boken av sonen ”Ein Schicksal in Briefen” skriven av makan till R Hess Ilse.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson
Skriver : En underbar beskrivning av Din resa Fredrik Vejdeland. Det är så att man längtar ”hem” men som min svenska väninna i Sachsen säger : ”Du skulle sitta i fängelse med ditt temperament att inte hålla tyst som Ursula Haverbeck får erfara.( På skoj sa hon också); Tur att du inte är 88 år längre det är knappast tillåten ens när hon gratulerade mig på 89 årsdagen – När fyller Ursula 89 egentligen, är det någon som vet? Hon är ännu i frihet då fängelserna är överbelastade med kriminella — 2 års påbackning var det visst för denna fantastiska… Läs mer »
Nipa
Gäst
Nybörjare
Nipa

Är DDW ett bättre parti än NPD? Motivera era svar.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Skriver: NPD är bättre än SD men något åt det hållet. Om man jämför. DDW är mera lik Motståndsrörelsen. Men jag antar att DDW står under högre tryck än NMR och måste väga sina ord och utryck ännu mer än vi i Sverige. Demokratidiktaturerna är sig lika. Skulle jag leva I Tyskland valde jag det kampstarka DDW men har inget emot NPD som behandlade mig väldigt vänligt med respekt och gästfrihet i motsats som Sverige Demokraternas nedsättande hånfullhet med personförföljande.

Detta som svar till Nipa.

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare
Nu blev jag verkligen avundsjuk på er som fått uppleva både Hauptstadt der Bewegung och Nürnberg! Behöver ni ha en guide vid nästa besök till München så vet ni var jag finns! Även jag har en önskan om att alla NS-män och kvinnor nån gång i livet får uppleva denna fantastiska stad, som även brukar kallas ”Världens största by” tack vare befolkningens gemytliga vänlighet! Nästa gång kanske ni har mer tid över och då rekommenderar jag varmt en resa ner till Berchtesgaden och Kehlsteinhaus (Örnnästet) med omnejd! Här är min reseskildring från Berchtesgaden: https://www.nordfront.se/reseskildring-fran-berchtesgaden.smr Jag har även skapat en innehållsrik… Läs mer »
Andersson
Gäst
Nybörjare

Tackar tackar – sparat. Håller för övrigt med om att bayrare och Münchener är mycket trevliga och gästfria.

Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking
Nino
Gäst
Nybörjare

Härligt reportage!

Victor
Gäst
Nybörjare
Victor

Tack för ett bra reportage med många bra bilder :)

14/88
Gäst
Nybörjare
14/88

Vill också besöka moderlandet germania. Ni vill samla ihop dom germanska stammarna mot juden?GRYMT!

Feldjager
Gäst
Nybörjare
Feldjager

ZOG Biträdet på bilden ser ju ut som en förkyld slöjd vikarie!!, nu grävs det djupt i tunnan ser jag, mycket glädjande!

Spjutet
Gäst
Nybörjare
Spjutet

Det ser nästan ut som ryskt matbord-fantasilöst o funktionellt,Glöm inte att äta.Tappar du massa,tappar du hjärna.

Arne Strand,
Gäst
Nybörjare
Arne Strand,

Munchen en Keltisk Stad där Högtyskar/Hochdeutscher/Kelter bor.

https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6gtyska

Arne Strand.

Michael
Gäst
Nybörjare
Michael

Jag har läst artikeln ovan och skulle vilja träffa Vejdeland.
Blivit försiktigt avråden men tror jag får tänka själv.

Bor i Uppland. Har egna erfarenheter och arbetar inte för nån tidning eller media.

Hur gör jag?

Munchen
Gäst
Nybörjare
Munchen

Jaså? om ni nu hade tid att besöka heliga platser för nationalsocialismen i Munchen, så kanske ni skulle börja med att besöka koncentrationslägret Dachau.

Hetero
Gäst
Nybörjare
Hetero

Vafalls, var vänliga sluta upp med utrikiskan och de utländska tyska influenserna! I Sverige talar vi svenska, och vi låter oss inte bli påverkade av utländska politiska ideologier.

wpDiscuz