Dansk minister besökte ockupationsbas – urartade i kaos

DANMARK. När Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg besökte en ockupationsbas så blev det våldsamt då ett 40-tal uppretade rasfrämlingar försökte tränga sig fram till henne.

När Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg besökte en främlingsfamilj på en ockupationsbas i Sjælsmark i samband med en inspelning för Danmarks Radio blev stämningen mycket hotfull. Ett 40-tal av de boende försökte ta sig fram till henne och hon fick till slut eskorteras iväg av sina livvakter. De boende ska ha upprörts av att hon endast träffade en av familjerna.

– Hon blir förd in i ministerbilen och när de ska börja köra så är det två boende som försöker klänga sig fast vid bilen, säger Henriette Døssing, pressansvarig vid polisen på Nordsjælland.

Støjberg själv säger att hon har förståelse för deras frustration men påpekar samtidigt att de inte har rätt att vistas i landet.

– Ingen har [sic!] dem är förföljd i sitt hemland. De här människorna kan lämna landet i morgon om de vill, men det vill de inte, säger hon.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen instämmer i Støjbergs uttalande.

— För att uttrycka sig milt: Det är nog ett riktigt beslut att de ska utvisas från Danmark, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Se film från händelsen nedan:

Källa:
Tumult när dansk minister besökte asylboende

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments