Danmark vill dubblera straffen för brott som begås i ghetton

NORDEN. Danmarks regering vill nu att brott som begås i så kallade utsatta områden ska leda till dubbelt så hårda straff som i andra områden. Förslaget är en del i vad man kallar för ett ”ghettopaket”, vilken kommer att presenteras utförligare senare i veckan.

På torsdag kommer Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen från borgerliga Venstre presentera vad som kallas för ett ”ghettopaket”. Ett av förslagen som då kommer att läggas fram är att dubblera straffvärdet för brott som begås inom särskilda ”straffzoner” i så kallade utsatta områden.

— Det kan handla om vandalisering, stölder och hot. Det betyder att klubban faller extra hårt i de här områdena, säger justitieminister Søren Pape Poulsen från Konservative.

Syftet är att försöka stävja problemen i invandrartäta bostadsområden, vilka präglas av hög arbetslöshet och kriminalitet. ”Ghettona ska avvecklas”, sade Løkke Rasmussen när han i sitt nyårstal lovade hårdare tag mot det som i Danmark beskrivs som ett parallellsamhälle.

Den danska regeringen kommer dock inte att peka ut exakt vilka områden som ska omfattas av de hårdare straffen, utan tanken är att besluten istället ska ligga hos den lokala polisen. I Danmark finns det däremot idag 22 tänkbara ”särskilt utsatta” områden.

Förslaget har hyllats av både regeringens stödparti Dansk Folkeparti och det största oppositionspartiet, Socialdemokraterna, vars rättsordförande Trine Bramsen säger till tidningen Berlingske att tanken om särskilda straffzoner låter förnuftig.

Det nya förslaget har även stött på kritik, främst dock från personer som bor i dessa områden.

Källor:
Regeringen vil straffe kriminalitet dobbelt så hårdt i ghettoer: »Vi starter en ny kurs
Dansk regering vill ha hårdare straff i ”ghetton

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Ramón MercaderKarl AKlausChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Då jag jobbat i alla skandinaviska länderna under många år lärde jag mig också de typiska mentaliteterna i varje land. Måste säga att danskarna skiljer sig ut mycket från de övriga folken i det att de inte låter sig trampas på som speciellt svenskar tillåter. Danskarna har dessutom en mycket högre resistens mot påverkan från medier än resten av skandinaverna. Danskar är inte rädda för att ”kalla en spade för en spade”. I Danmark använder man humor i allt man kan vilket gör att man kan hålla ett avstånd och skämta om saker som tas väldigt allvarligt i till exempel… Läs mer »

Klaus
Medlem

Jag håller med, danskarna tycker ”klar kant”, gillar inte svamla fegt och dumt. Men kultur- och rasfrämlingarnas mentalitet ändras inte med hårdare straff. I muslimska länder huggas av händer och hängs folk. Trots allt utrotades inte brottsligheten. Den enda lösningen är repatriering, annars är det snart slut med danskarna. ”Holger Danske” finns tyvärr redan inte längre kvar, men mind control-mossaden finns i Danmark sedan länge.

Karl-Путин A
Medlem

Precis som Klaus skriver så hjälper det inte att höja straffen eftersom många av dem inte ens förstår skillnaden mellan 6 månader och två år.

Ghettokriminaliteten har sin grund i bland annat att många av invånarna där befinner sig på den absoluta botten, utan respekt från något håll. Genom att begå vandalisering, rån och stölder skapar de sig en smula respekt åtminstone i de egna leden.

Detta känner myndigheterna naturligtvis mycket väl till, men dessa ”utmaningar” är till för det danska folket. Syftet med den ras- och kulturfrämmande massinvandringen är ju att rasera våra vita samhällen och byta ut den vita befolkningen.

Ramón Mercader
Medlem

Nu nedlagda Danskernes parti hade ca 16% i en opinionsundersökning som jag har för mig var ganska sent 2016. Visst det partiet ville officiellt behålla parlamentarismen, så fick ju undvika ev. motsvarigheter till Almedalen för att inte framstå som ett med etablissemanget även om Danskernes Parti ville ha folkstyre kombinerat med den där parlamentarismen. Förvisso om det hade funnits tillräckligt med tid kvar så hade ju ett riktigt oppositionsparti för både parlamentarismen och folkstyre med folkstyre kunnat rösta bort parlamentarismen. Nordiska motståndsrörelsen som är emot parlamentarismen har en stor fördel att inte kunna förknippas som ett med etablissemanget genom att… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Helt klart måste det finnas ett antal olika former av återvändande. En del fall är ju liksom mer akuta än andra.

Vad gäller pedofili borde dödsstraff införas i alla rättsstater värda namnet. Den som tar lagen i egna händer ska högst kunna dömas för olaga myndighetsutövning – förutsatt att det var rätt person som togs om hand.

Det finns ju alltid risker med privat rättsskipning, som tyvärr även finns när samhället skipar rättvisa. Rättsrötan i Sverige börjar ju bli allt mer påtaglig.