Danmarks skräck: Att få lika mycket problem med sprängdåd som Sverige

MÅNGKULTUREN. Efter åtta sprängningar hittills i Köpenhamn i år, räds danskarna att det ska bli lika illa som i Sverige, där 96 bombdåd skett hittills i år.

De danska partierna Socialistisk Folkeparti (SF) och Dansk Folkeparti (DF) kräver att Danmarks justitieminister Nick Hækkerup (S) tydliggör situationen med det ökande antalet allmänfarliga explosioner som drabbat Köpenhamn under det senaste halvåret. Under den tiden har staden utsatts för hela åtta explosioner.

— Det är en djupt oroande tendens att dessa explosioner har inträffat i Danmark. Det är ju ett helt nytt fenomen, säger Karina Lorentzen (SF).

Den senaste explosionen skedde på tisdagskvällen vid Skatteverkets byggnad då entrén till byggnaden fick stora sprängskador. Polisen betraktar sprängningen som ett riktat våldsbrott.

Rädda för att det ska bli lika illa som i Sverige
Problemet med explosioner i städer känner svenskarna alltför väl till; under första halvåret 2019 har Sverige drabbats av inte mindre är 96 explosioner, skriver Danmarks Radio.

I Malmö har polisen sett en ökande trend med att kriminella använder sprängdeg. Sådan sprängdeg stjäls ofta från byggarbetsplatser i Sverige eller från firmor i andra länder.

Därför är företrädarna för SF och DF rädda att explosionerna i Köpenhamn kan utvecklas och nå ”svenska” nivåer.

Källa:
Efter otte eksplosioner kræver retsordførere svar: ’Det er jo dødsensfarligt’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Klaus says:

  Det blir självklart som i Sverige och som i Brasilien och som i Baltimore – skulle danskarna inte rösta för motståndsrörelsen och bekämpa mångkulturen och globalismen.

 • Slipsen says:

  Sverige är numera en mångetnisk, kriminell kloak där regering och polis fullständigt har tappat greppet och kontrollen. Det var länge sedan det var det blomstrande folkhemmet med framtidstro…
  Fler och fler länder använder numera Sverige som skräckexempel hur det kan gå om massinvandring med kriminalitet tillåts. Några exempel är våra grannländer Norge och numera Danmark.
  Grattis svenskar! Ni har medvetet dragit nitlotten och är clownerna alla skrattar åt!
  Vi hade kunnat ha ett homogent folkhem med ordning och reda men NI lät det förfalla till en anarkistisk kloak så skyll inte enbart på politikerna för NI har gemensamt och i samförstånd röstat in de 8 folkförrädarna i kommun, landsting och riksdag!

 • nordbo nordbo says:

  Vad enkelt det är att skriva i sin dumbomhet att Danmark är en sluss ”transitland” hit med att skeppa över de till Sverige – men så har det sett ut ifs rätt länge att Danmark är ett land man passerar innan man kommer hit,eller hur.

  Att skylla på Danmark i det hela vore ändå töntets tönteri (förekommer fortfarande i social media) – jag glömmer aldrig presskonferensen 2015 med morgan och Danmarks Inger Stojberg försök med att få kontakt med morgan när världens press var på dom – morgan hånflinade medan han nonchalant pekade på rätt scriptad reporter bara.

  morgan utan pall, men ändå centralt (((utplacerad))) vid ett annat tillfälle.
  http://gamla.hbl.fi/nyheter/2016-01-06/784722/eu-vill-slippa-granskontroller

  • Klaus says:

   (Till din länk: Tysken Ole Schröder slutade som statssekretär och CDU-ledamot av förbundsdagen 2017. Han är nu advokat och konsult i Wiesbaden, han sade familjen är viktigare.)


 • Lämna ett svar