Daniel Spansk fick två bilar sönderslagna av vänsterextremister

NYKVARN. Nationalisten Daniel Spansk som tidigare blivit misshandlad av vänsterextremister har än en gång utsatts för ett attentat. ”Denna gång slog okända gärningsmän i skydd av mörkret sönder rutorna på hans bilar och skar sönder däcken på dem”, skriver Realisten.

Daniel Spansk

Daniel Spansk.

Kommunpolitikern Daniel Spansk (SvP) har återigen blivit utsatt för ett angrepp av vänsterextremister. Den här gången riktade våldsvänstern in sig på två bilar som de slog sönder rutorna och skar sönder däcken på.

Händelsen har dock inte avskräckt Daniel Spansk från fortsatt politiskt engagemang.

— Detta som nu har inträffat påverkar inte mitt beslut att kandidera för SvP i valet på något sätt – jag står fast i mitt beslut. Det enda jag har omvärderat är att jag numer kommer att ha adekvat beväpning i hemmet, vilket innebär att det kan sluta mycket olyckligt för ovälkomna nattliga besökare i framtiden, säger han till Realisten.

Hösten 2013 blev Spansk även angripen av en grupp vänsterextremister efter att han hade varit på en restaurang tillsammans med sin sambo för att fira hennes födelsedag. Paret attackerades bakifrån när de var på väg hem av åtta maskerade män som sparkade ned Spansk och misshandlade honom med slag och sparkar, bland annat mot huvudet. Även sambon fick utstå slag och sparkar då hon försökte skydda Spansk.

Svenskarnas parti skriver i ett pressmeddelande:

Flera medlemmar ur SvP har under de senaste 2-3 åren fått sina hem och annan egendom vandaliserad och fler har fått direkta hot riktade mot sig . Så gott som alla SvPs: förannonserade möten samt demonstrationer har regelmässigt attackerats på olika sätt.

Särskilt förra året var vänsterextremisterna aktiva och polisen utredde vid ett tillfälle hela 30 olika brott som personer kopplade till SvP utsatts för.

SvP tar i pressmeddelandet avstånd från politiskt våld och meddelar att de – precis som tidigare – kommer att anmäla alla attacker de utsätts för till polisen och hoppas att polisen ska skipa rättvisa.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om