Dan Park polisanmäls nu i Danmark

NORDEN. Den svenske gatukonstnären Dan Park har nu polisanmälts för sitt senaste alster, men den här gången i Danmark.

Terrorist_welcome

Dan Park var på besök i danska Silkeborg där han delade ut ett nytt alster. På flygbladen driver han med den massinvandringsvänliga organisationen ”Refugees Welcome”, en organisation som ännu inte är etablerad i Danmark.

Flygbladet ska ha lagts i ett dussintalet brevlådor, men tilltaget uppskattades tydligen inte av alla i Silkeborg och det hela resulterade i en polisanmälan.

Anledningen till Parks besök i Silkeborg var att det nyligen bildats en Dan Park-kommitté där och de utdelade flygbladen, som även sattes upp på stolpar och elskåp, motiverades med att man ville balansera upp vänsterpropagandan.

— Vi måste våga diskutera, vi vet faktiskt inte vem som gömmer sig bland flyktingarna. Dan Parks affisch, som ingår i debatten, har faktiskt tidigare anmälts till polisen i Sverige där målet lades ner eftersom terroristerna inte är en minoritet vars rättigheter måste försvaras, menar en av kommitténs initiativtagare Ibi-Pippi Orup Hedegaard.

Polisen i Silkeborg menar att de nu kommer att titta närmare på anmälan, men tror att flygbladet polisanmälts eftersom någon uppfattat budskapet som en uppmaning till terrorism.

— Jag måste prata om saken med bland andra våra jurister för att ta reda på var fallet hör hemma. Men någon kanske har sett affischen som en inbjudan till terrorism, menar Kenn Sølvkær Jensen hos polisen.

Källa:
Dan Park politianmeldt i Silkeborg

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments