Dan Park döms till fängelse för hets mot folkgrupp

CENSUR. Gatukonstnären och satirikern Dan Park har nu dömts till tre månaders fängelse för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”. Enligt tingsrätten ska Park ha postat ”rasistiska” konstverk på sociala medier.

Gatukonstnären Dan Park är en av Sveriges mest rutinerade åsiktsbrottslingar.

Nordfront kunde under sommaren 2018 rapportera om hur konstnären Dan Park, som gjort sig ett namn i Sverige tack vare sin folkliga, satiriska och massinvandringskritiska gatukonst, åtalades för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”.

Två åtalspunkter gällde inlägg på Parks Twitter från 2015, närmare bestämt yttranden om att “manliga blattar älskar våldtäkt är väl inget nytt” samt att “våldtäktskulturen är grundläggande och ok bland MENA-folk”. Vidare åtalades Park för bilder föreställande hans egen konst, som lagts upp på en blogg under 2015 och 2016, bland annat en bild föreställande åtta afrikaner på en båt med texten ”The Rapeboat” – en kommentar till en gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja där de misstänkta somalierna beskrevs som ”svenskar” i media.

Park har hela tiden nekat till brott och när förhörsledaren Louise Pålsson frågade Park om han kunde förstå att bilden var ”kränkande” svarade han:

— Nej, det är mer kränkande för henne som blev våldtagen [och] att media mörklägger vem som gjorde det.

Malmö tingsrätt har nu dömt Park till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Han döms också för förtal och ska betala 15 000 kronor i skadestånd. Samtidigt frias han på två åtalspunkter om hets mot folkgrupp och ofredande.

Trots den fällande domen står Dan Park på sig och tänker inte sluta med sin konst.

— Nej, absolut inte. Varför skulle jag göra det?, säger han till Kulturnytt.

Vidare meddelar Park att domen kommer att överklagas till hovrätten.

Källa:
Fängelse för svensk gatukonstnär – döms för hets mot folkgrupp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
nordboVictorAndreas_DH_Kristoffer Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Dan Park du är en verklig HJÄLTE!
Om alla hade varit som du, hade vårt folks fiender varit slagna för länge sedan!

Karl-Путин A
Medlem

”Zigenarbrott är något gott” är episk ordkonst – skulle önska att jag kunde kläcka ur mig något som var åtminstone en promille i närheten.

Kristoffer
Medlem

Jag gillar Dan Park en rikgit kämpe.

_DH_
Medlem
_DH_

Inte mer än man kan vänta sig av denna åsiktsdiktatur – den fängslar oliktänkande och sanna konstnärer. De som hävdar att deras egen avföring utgör ”konst” får däremot statsbidrag.

Kan förresten tipsa om en hyfsad radiodokumentär om honom på statsradion. Visserligen insinuerar den att han är ett offer för sin uppväxt och omyndigförklarar honom på detta sätt, men annars innehåller den ändå rätt mycket bra information. https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1105272?programid=909

Andreas
Medlem

Dan Park är en inspiration för dem som tror på en framtid för det fria ordet.

Kämpa på Dan!

Victor
Medlem

Kan inte Greenpilled trycka upp tröjor med Dan Park på igen? Mannen är en hjälte som
sagt.

Kanske kan en del av vinsten från försäljningen gå till att betala Dan Parks böter också? Det kan inte vara lätt att ständigt bli dömd som Dan Park.

nordbo
Medlem

En insamling på 15.000 borde kunna att göras på 2 röda. Feministinspektionen verkar ha en del kontakt med Dan via tele – få se om de svarar via mail.

Victor
Medlem

Ja precis tänkte det också 15 tusen är inte en så stor summa att få ihop. Men likväl en viktig summa.

Okej. Bra. Hoppas det går fram o/