Dan Eriksson lämnar SvP:s partistyrelse

NATIONALISM. Dan Eriksson lämnar styrelsen för Svenskarnas parti för att kunna satsa mer helhjärtat på Motgift.

Svenskarnas parti höll tidigare idag sin årliga höstkonferens i Trollhättan. Höstkonferensen samlade enligt SvP runt 90 partimedlemmar och under konferensen avhandlades bland annat en eftervalsanalys samt genomgång av motioner som kommit in under året.

En av de större nyheterna på konferensen var annars att Dan Eriksson, som tidigare varit internationell sekreterare och haft hand om partiets relationer med nationella organisationer i andra länder, från och med nu inte längre ingår i partistyrelsen. Eriksson uppges fortsatt vara medlem i partiet men kommer numera fokusera mer på Motgift.

Beslutet att lämna partistyrelsen ska ha fattats av Eriksson själv tidigare i år.

Svenskarnas parti skriver följande på sin hemsida:

I samband med partiets årliga höstkonferens meddelades det att Dan Eriksson avgår från partistyrelsen och sitt uppdrag som internationell sekreterare i partiet.

Dan Eriksson hade aviserat redan i samband med partistyrelsens årsmöte i januari i år att han ämnade att avgå från styrelsen för att det inte sitta på dubbla stolar i och med sitt egna mediala arbete med Motgift.

Partistyrelsen bad dock Eriksson att sitta kvar under valrörelsen och fortsätta att sköta sitt arbete med partiets internationella relationer för att slippa omfördela resurserna under partiets tidskrävande valrörelse. Detta accepterades av Eriksson som under året fortsatt att arbeta med detta, men har i övrigt inte deltagit i det dagliga styrelsearbetet under året.

Dan Eriksson kvarstår givetvis som medlem i partiet, men har efter höstkonferensen inga officiella uppdrag för partiet utan har aviserat att han vill lägga sin tid och energi på att fortsätta att utveckla Motgift.

Källa:
Dan Eriksson avgår från partistyrelsen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments