Dan Eliasson: ”Gängkriminaliteten är värre än någonsin i Sverige”

INRIKES. Rikspolischefen Dan Eliasson går nu ut och säger att gängkriminaliteten har eskalerat så pass mycket i vissa delar av landet att situationen har nått ett ”kritiskt läge”.

Enligt rikspolischefen Dan Eliasson är läget ”mycket kritiskt” i de delar av landet där gängkriminaliteten vuxit sig allt starkare under de senaste åren. Uttalandet kommer efter att ny statistik visat att polisen i allt större utsträckning inte klarar av att lösa våldsbrott.

— Vi har ett allvarligt läge i delar av Sverige, säger Eliasson och fortsätter:

— Den grova gängkriminaliteten når nivåer som vi aldrig sett förut. Vi har 40 döda i gängmiljöer efter skjutningar.

Förra året klarades 2,7 procent färre våldsbrott upp jämfört med året innan. Framgångar har dock gjorts när det kommer till antalet uppklarade trafik- och narkotikabrott.

Eliasson säger även att bekämpandet av gängkriminaliteten är väldigt resurskrävande, vilket då ”påverkar resultaten på de övriga områdena”. Han tror dock att resultaten framöver ”kommer att bli bättre” eftersom att regeringen har avsatt mer pengar till polisen.

Källa:
Rikspolischef Dan Eliasson om polisens resultat: ”Vi har ett allvarligt läge i delar av Sverige”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Kiruna killenSverkerHolgerAndersSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Han har ju haft ansvar för detta och möjlighet att sätta stopp för den, men har bara hittat på dumheter som armband som kvinnor kan bära och liknande. Jag tror starkt att detta kommer leda fram till att han går ut med att polismyndigheten inte alls kan upprätthålla lag och ordning, och att Sveriges polis behöver ersättas med FN-trupper. Sedan har vi inte längre någon nationellt självbestämmande vad det gäller våldsmakt. Polisen behöver absolut inte mer resurser – allt som krävs är bättre prioritet, och faktisk möjlighet att ingripa mot dessa invällargäng – inte hålla dem i handen och försöka… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Du har helt rätt att polisen inte behöver mer resurser utan att det gäller att prioritera.Titta bara vilka resurser man har när NMR delar ut flygblad då finns det både helikoptrar och obegränsat med personal för att förfölja oliktänkande.Polisen är en korrupt organisation som anser att åsiktsförföljelse är en högprioriterad sysselsättning.

Christian Hamilton
Medlem

Om man förföljer och trakasserar oppositionella, mörkar invandrarbrottslighet och ljuger för folket han som högste chef är tillsatt för att skydda, ja då är man inte bara en stor skit utan en folkförrädare och kriminell skit.

Det här han nu går ut med är bara dimridåer för att hans klick inom politiken skall få ordentligt med röster i årets val. När gemene man läser dessa hans insmickrande rader är allt snart glömt och stora delar av folket sluter åter detta kräk i sin famn.

Anders Jonsson
Medlem

(((Systemet))) är sinnessjukt och kriminellt.

Vårt land blöder. Tids nog kommer vårt folk också att tvingas blöda för att besegra fienden och befria vårt folk från JUDE-makten och dess tillsatta asgamar till folkförrädare som administrerar det mångkulturella helvetet.

Rikspolischefen Dan Eliasson är ett mycket bra exempel på de råttor till usla medlöpare som kommer att ställas till svars på räkenskapens dag.

För det ska ni veta, ni ormar som arbetar för fienden:

Ni kommer inte att komma undan folkstyrets rättvisa och vrede.

Hell seger!

Holger
Medlem

Goddag yxskaft! Dan Eliasson, så lätt kommer du inte undan. I många år har du jobbar aktivt att bringa främlingar till vårt land. Du har även haft rollen som Migrationsminister. Att det nu brinner runt knuten är ditt och många andra kräk som har sålt ut vårt folk.

Hörru du, Dan Eliasson, ditt straff ska bestämmas i en folkdomstol. Om du flyr landet som kommer vi att hitta dig. Vi är många som kräver upprättelse.

Sverker
Medlem

Svårt att välja, vilket som ger mest kräkreflexer, Dan(spyan)Eliasson, eller dom dårar som röstar på luderpolitikerna som satt dit aset?

Kiruna killen
Medlem

Wow bowlingklotet har märkt att hans gummiband som han trodde stoppade våld inte funkar. Vem här har lyckats smälla igång hans skalle