Dan Eliasson får behålla sin topplön – tjänar 160 000 kronor i månaden

INRIKES. Det står nu klart att Dan Eliasson kommer att få behålla sin lön på 160 000 kronor i månaden även på propagandamyndigheten MSB.

Efter drygt tre år av kritik och avgångskrav meddelade Dan Eliasson förra veckan att han avgår som Sveriges rikspolischef. Eliasson blev dock direkt utsedd till generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och tillträder som Sveriges inofficiella propagandaminister den 5 mars.

Det är nu även klart att han kommer att få behålla sin höga lön på sin nya post. Eliasson fick under sin tid som rikspolischef ut hela 160 000 kronor i månaden, vilket gjorde posten som rikspolischef till det näst bäst betalda myndighetsjobbet i Sverige.

MSB:s tidigare generaldirektör Helena Lindberg fick ut 111 200 kronor i månaden, vilket innebär att Eliasson kommer att få ut närmare 50 000 kronor mer än vad Lindberg gjorde. I Eliassons anställningskontrakt kommer det dessutom ingå förmånen av fri bil för både tjänste- och privat bruk.

Den enda myndighetsanställda personen i landet som i dagsläget har en högre lön än Eliasson är Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon som får ut en månadslön på 165 000 kronor.

Källa:
Dan Eliasson får behålla jättelönen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Sverker
2 år sedan

När motståndsrörelsen tar över, får Dan”Spyan”Eliasson betala tillbaka motsvarande summa, inkl ränta, för det där med ränta är ju hans uppdragsgivares specialitet.

Karl
Karl
2 år sedan

Gris!
comment image

Karl A
Karl A
2 år sedan

Måste vara en riktig guldklimp den där oslipade diamanten, eller är det så att hans stam har hållhakar på regeringen?

Stefan Löfvén, ”statsminister”, får ”bara” 168 000 i månaden – fast då ingår ju gratis sprit på Sagerska.

Jakob
Jakob
2 år sedan

Judemaktens främsta lakejer får sin belöning för extraordinära insatser inom folkförräderi. Finnes nog lyktstolpar…?!