Dan Eliasson bekämpar brott – avhyste 70-åringar från badhus

GOTLAND. Rikspolischefen Dan Eliasson assisterade i veckan en utryckning där två äldre herrar inte ville avsluta sitt bastubadande. 

Dan Eliasson avvisade två bastubadande herrar från ett badhus.

Under tisdagskvällen tillkallades polis till Solbergabadet i Visby på Gotland. Anledningen till utryckningen var att två 70-åriga herrar höll på att bada bastu och ville inte gå därifrån.

Men som tur var befann sig rikspolischefen Dan Eliasson samtidigt på Gotland för att delta i en konferens och kunde därför assistera Gotlandspolisen. Eliasson lyckades tillsammans med polismännen övertyga herrarna, som ansåg sig ha rätt att fortsätta bada bastu, att istället lämna badhuset. Männen är inte misstänkta för något brott.

Eliasson har tidigare gett poliskåren order om att fiffla med statistiken för att polisen ska hamna i bättre dager. Ordern innefattade att polisen skulle prioritera enkla brott medan de mer svårutredda brotten skulle läggas åt sidan. Om utryckningen till badhuset nu räknas in som ett ”uppklarat brott” i statistiken är dock oklart.

Källa: 
Rikspolischefen i gotländskt bastudrama

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments