Dan Eliasson anmäld för tjänstefel av kollega

POLISEN. Rikspolischefen Dan Eliasson uttalade sig kritiskt om Sverigedemokraterna i en intervju under Almedalsveckan. Nu har en polisinspektör i Göteborg anmält Eliasson för tjänstefel.

dan eliasson

Rikspolischef Dan Eliasson.

Det var under Almedalsveckan som rikspolischefen Dan Eliasson i en intervju uttryckte sig starkt negativt om Sverigedemokraterna och dess partiledare Jimmie Åkesson, där han bland annat berättade att han ”med största sannolikhet” skulle avgå som rikspolischef ifall Åkesson blev statsminister.

Eftersom myndighetspersoner ska vara politiskt neutrala för att upprätthålla trovärdighet inför allmänheten fick Eliasson stark kritik efter uttalandet och bland annat Expressen-krönikören Lotta Gröning kallade honom för ”en katastrof för svensk polis”.

Eliasson försvarade sitt uttalande, likväl som andra tvivelaktiga uttalanden han fällt om Sverigedemokraterna tidigare, med att ”även en rikspolischef har åsikter”.

Nu har en kollega till Eliasson polisanmält honom för tjänstefel. Anmälaren, som är polisinspektör i Göteborg, kallar Eliassons uttalande för ”anmärkningsvärt” eftersom han i sin roll ska vara opolitisk.

Polisinspektören ska också ha varit noga med att poängtera att hans reaktion inte har att göra med vilket parti Eliasson kritiserade.

Källa:
Polis anmäler rikspolischefen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments