Damlandslaget tänker knäböja för svart makt-rörelsen

KULTURMARXISM. Det svenska damlandslaget i fotboll meddelar att man pliktskyldigt kommer att knäböja inför BLM under OS i Tokyo. 

Damlandslaget har tidigare fallit på knä inför den afrikanska övermakten. Skärmbild: Twitter.

Det svenska damlandslaget i fotboll meddelar att man kommer att falla på knä i vördnad för ”Black Lives Matter”-rörelsen, nu under OS i Tokyo.

Internationella olympiska kommittén (IOK), tillåter egentligen inte politiska manifestationer under tävlingar eller prisutdelningar, men som av en slump kom nya riktlinjer häromdagen. Det går bra att knäböja innan och efter matcher.

Damlandslaget har tidigare fallit på knä för BLM, och nu ser man sin chans att plocka nya godhetspoäng under OS.

— Vi har tagit ett beslut. Vi kommer att knäböja, säger målvakten Hedvig Lindahl till Aftonbladet.

Det är en självklarhet att knäböja för afrikaner, förklarar lagkaptenen Caroline Seger:

— Det är så som vi har känt hela tiden, det har varit helt naturligt för oss. Det är en fråga där vi gärna vill visa var vi står.

Lagkaptenen hoppas att gesten ska få folk att bli mer sympatiska mot BLM. Eftersom många ungdomar ser fotbollsspelarna som förebilder, har de en möjlighet att också påverka dem, förklarar hon.

— Jag tycker att man alltid, alltid, alltid, de gångerna man får, ska kunna ta ställning för mänskliga rättigheter och mot alla orättvisor, säger Lindahl.

Det återstår att se om damlandslaget även kommer att markera mot folkmordet på boerna i Sydafrika, eller mot det importerade våldet i Norden.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
20 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments