Dalademokraten inför ny variant av ”vitpixling”

Att Göran Greiders Dalademokraten är en svenskfientlig tidning torde i dagsläget vara bekant för många. I en nyligen publicerad artikel tar tidningen ett steg längre genom att införa en ny variant av vitpixling*.

I artikeln ”I Dalarna får papperslösa vård” lägger man sig till med oväntade grepp på att få svenska läsare positivt inställda till den pågående massinvandringen. Förutom den sedvanliga leken med ord, där illegala invandrare blir ”papperslösa flyktingar”, har man valt att även i artikelns bildillustration blanda ihop korten. En nyhetstipsare skriver till Nordfront:

”Observera bilden man utsmyckat artikeln med. verklighetstrogen? Mörk läkare och flyktingbarnet blond.”

*Vitpixling är en form av bildretuschering som används av svenskfientliga medier bland annat för att få en mörk gärningsman att se ljusare ut.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

8 Kommentarer till "Dalademokraten inför ny variant av ”vitpixling”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Stolt svensk
Gäst
Nybörjare
Stolt svensk

Sinnessjukt!

Robin
Gäst
Nybörjare
Robin

Drog iväg ett mejl och frågade personen som skrivit artikeln på Dalademokraten. Får se om de vill informera i vilket sammanhang propagandabilden är tagen.

Robin
Gäst
Nybörjare
Robin

Den kvinnliga reportern hade skickat iväg sin artikel till ”redigerarna” och har således ingen aning om vart propagandabilden kommer ifrån. Föga förvånande.

trackback
Nybörjare

[…] Dalademokraten inför ny variant av “vitpixling” Arkiverad i: Inrikes […]

Peter
Gäst
Nybörjare
Peter

Tvi fan!!
Vart är hängsnaran min?
DD jag kommer nu, jag tar cykeln som uppvärmning!

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

dom överträffar minst med tre längder även Stalins diktaturens värsta påhitt.

Daijmond
Gäst
Nybörjare
Daijmond

Greiders skulle kunna skriva en manual för grunderna i psykologisk krigföring som skulle kunnat ses som moderat nytänkande under 30-åriga kriget.

trackback
Nybörjare

[…] en negerkannibal 2012-07-12 20:52 Det perfekta ansiktet utsett, Aftonbladet klagar 2012-07-12 15:19 Dalademokraten inför ny variant av “vitpixling” 2012-07-12 11:50 Oskarshamns politiker dödar sina äldre 2012-07-12 11:06 Uppdatering om […]

wpDiscuz