Dags att ta ansvar, Löfven!

SAMHÄLLE. Paulina Forslund jämför två massakrer som ägt rum under Stefan Löfvens regeringstid. Löfven borde ta ansvar istället för att skylla ifrån sig på andra, menar skribenten.

lofven-kronan

Idag hände något som aldrig tidigare hänt på svensk mark. En skolmassaker. Nordfront rapporterade om det tidigt och konstaterade då att dådet ägt rum på den invandrartäta grundskolan Kronan i Trollhättan. Vi visste inte då det vi vet nu. Att förövaren visade sig vara en ung svensk man vars namn var Anton Lundin Pettersson.

Så fort de uppgifterna kom blev det ett ramaskri i massmedia. EN SVENSK MED SD-SYMPATIER är den skyldige. Stefan Löfven talade om ”en svart dag för Sverige” och åkte direkt till Trollhättan. Men jag tycker inte, med handen på hjärtat, att den här dagen är svartare än dagen då två svenskar kallblodigt mördades på IKEA för att ”de såg svenska ut”. Varför var inte det en svart dag för Sverige?

Jag vill påstå att dessa två händelser är lika varandra. De är båda två ytterligheter av samma sak. Två sidor av samma mynt. Mångkulturen. Vi har en asylsökare som löpte amok inne på IKEA i somras efter att han fått veta att han med all säkerhet skulle utvisas. Han beslutade sig då för att straffa det svenska samhället och valde ut två personer som hade svenskt utseende. Ett klart rasististiskt motiv, men vare sig statsministern eller massmedia började hetsa mot svenskfientlig rasism.

Idag har vi en ung man, endast 21 år, som av någon anledning beslutar sig för att maskerad och beväpnad bege sig till en invandrartät skola och hugga ned ett antal personer. Även detta kanske är en bestraffning gentemot samhället? Kring det kan vi dock endast spekulera eftersom Anton dog till följd av de skador han ådrog sig då polisen oskadliggjorde honom. Något han med all säkerhet hade med i beräkningen imorse då han åkte hemifrån. Vi vet ju i skrivande stund inget om hans motiv, men det är inte omöjligt att det var ett svar på mångkulturen.

Inte helt oväntat spelas det nu på den stora trumman om ”rasismens fula ansikte”. Att detta minsann är ett givet bevis på att Sverigedemokraterna och ”andra högerextrema krafter” är ett hot mot demokratin. Men det är här vi måste hejda oss en smula. Det här är ett tydligt bevis på något helt annat. Att invandringspolitiken är infekterad men också frustrationen över det sjuka debattklimat i Sverige.

Om det nu var så att Anton Lundin Pettersson var missnöjd med invandringen och mångkulturen, var skulle han då göra sig hörd? När vi har ett parti i Sverige som vid den ena mätningen efter den andra toppar i opinionsmätningarna men ändå inte får påverka, inte ens lite grann, utan utestängs från viktiga samtal. Hur ska då en ung man lyckas komma till tals? Har man invandringskritiska åsikter spelar det ingen roll om man uttrycker sig milt eller mer krasst. Man blir ändå tystad, utstött, uthängd i media eller socialt stigmatiserad på jobb, skola och i övriga samhället. Regeringen, och inte minst Stefan Löfven, understödjer denna åsiktscensur och är i allra högsta grad även en del av den.

Så när detta hände idag brydde sig helt plötsligt alla medier och pk-politiker om både hudfärg och (i detta fall ännu inte helt klarlagda) politiska åsikter. DÅ är det nämligen en fråga om fientlighet gentemot andra människor. Om konsekvens får råda skulle IKEA-morden också beskrivas som av ytterst fientlig karaktär, men då istället av den svenskfientliga sorten. Och det skulle definitivt utmålas som en svart dag för Sverige.

IKEA-massakern i Västerås och skolmassakern i Trollhättan är båda resultat av ett icke fungerande samhälle. Ett samhälle där människor inte får komma till tals och vädra sina åsikter utan att stämplas som rasister, men även ett samhälle där människor från alla världens hörn vaggas in i falska och orealistiska förhoppningar om det perfekta bidragsparadiset Sverige. Ett mångkulturellt samhälle som utgör en grogrund för konflikter.

Jag önskar att så inte vore fallet men jag är tyvärr övertygad om att vi kommer att få se fler sådana här otäcka konsekvenser av det påtvingade mångkulturella samhället. Även om de flesta säkerligen kommer vara i form av missnöjda flyktingar som inte vill spendera livet i tältläger. ”De goda krafterna” vill såklart utnyttja detta dåd till max. Man vill med detta bevisa att svenskarna banne mig ska hålla käften, inte våga tänka tanken att lägga sin röst på SD eller stödja kampen mot mångkulturen och sist men inte minst tvinga oss att tolerera det vansinne som vi nu står inför, massinvandringen.

Men det är inte vi som bär ansvar för Anton Lundin Petterssons handlingar, lika lite som varenda asylsökande kan klandras för morden på IKEA. Det är endast en man som borde ställas till svars för det Sverige vi idag inte känner igen. Den person som utan hänsyn drivit på mångkulturen – den gemensamma nämnaren i bägge mordfallen. Hans namn är Stefan Löfven.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments