Dagens Nyheter anklagas för antisemitism

MEDIA. Twitter-användare anklagar Dagens Nyheter för antisemitism efter att tidningen publicerade en satirbild i sin pappersupplaga.

Det var i söndagens pappersupplaga som Dagens Nyheter(DN) publicerade en satirbild som föreställde USA:s nyvalde president Donald Trump och Israels premiär­minister Benjamin Netanyahu i en bärstol som bars av bland annat israeliska soldater, ortodoxa judar och en figur i KKK-mundering. ”Äntligen” ska premiärminister Netanyahu ha ut utbrustit på bilden.

Detta föll inte i god jord hos ett flertal Twitter-användare som rasade mot Dagens Nyheter och anklagar tidningen för antisemitism. Den borgerliga opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell skriver bland annat:

Hej @dn_ledare @dagensnyheter Hur kan ni publicera ren antisemitisk propaganda? Judar bär Trump ihop med KKK? Förklara gärna. pic.twitter.com/wFWlAnjSQ1

DN försvarar satirbilden genom att säga att Netanyahu har jublat över Donald Trumps seger trots Trumps kontroversiella uttalanden. De skriver:

Netanyahu har jublat över Trumps valseger trots Trumps retorik och det entusiastiska stöd han i USA fått av vit makt-rörelsen.@RebeccaWUvell

— DN Ledare (@dn_ledare) November 20, 2016

Källor:
Rebecca Weidmo Uvells Twitter
DN Ledare Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om