Dagens Industri: ”Sosseregimen är totalitär”

OPINION. ”Den är totalitär”, skriver Dagens Industri om Socialdemokraternas ”ordning” i Sverige. Socialdemokraternas propaganda är ”djupt skadlig” och istället för att se den nya Europavänliga nationalismen som ett hot bör den ses en vinst för EU-samarbetet.

I en ledare med namn ”Löfvens totalitära anspråk” utmålar tidningen Dagens Industri Stefan Löfven och Socialdemokraterna som totalitära:

”En liberal ordning som stämplar sina kritiker som odemokratiska är ingen liberal ordning, den är totalitär”, skriver PM Nilsson, som är politisk redaktör på Dagens Industri i en ledare.

Ledaren i Dagens Industri kritiserar även Löfvens tal om att alternativet till socialdemokrati är ”slagfälten i Verdun, gasugnarna i Treblinka, massgravarna i det forna Jugoslavien”. Enligt Nilsson är denna retorik ”djupt skadlig” och ”grovt missbruk av historiska katastrofer”.

Värt att notera är att med ”gasugnar” menas i detta sammanhang inte köksspisar som drivs med gas, utan istället rör det sig om en helt påhittad apparat som motsvaras av ”gaskamrar och krematorier”. Att statsministern använder uttrycket ”gasugnar” visar att han inte vet vad han talar om.

Socialdemokratin är döende
Bakgrunden till Dagens Industris ledare är Centerpartiets och Liberalernas avhopp till Socialdemokraterna, och att regimen i Sverige nu med klassisk salamitaktik börjat definiera oppositionen som ”odemokratisk”. Bland annat påstår man sig vara rädd för att Moderaterna ska bilda en ”nazistisk” regering.

Enligt PM Nilsson måste det vara okej att väljarna har andra politiska åsikter än regeringen, utan att de ska brännmärkas och bekämpas. Istället bör Socialdemokraterna tänka om:

”Unionens nationalistiska rörelser håller på att europeiseras och integreras i gemensamma institutioner. Det är en vinst för samarbetet, inte ett hot”, skriver PM Nilsson.

Socialdemokraterna, som på EU-nivå ser ut att halveras i det kommande EU-valet, gör alltså fel i att utmåla hotet mot sin egen existens som ett hot mot hela världen. I många EU-länder, bland andra Grekland, har Socialdemokraternas vanstyre lett till att partiet håller på att sparkas ut ur parlamenten.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

 

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Dagens Industri har rätt. Men hur kan ”sozis’ ” totalitarism stoppas? Hur kan slöseri med pengar till massinvasion och samhällets förstörelse stoppas och istället främjas forskning och produktutveckling?
Ändringen går endast med den anti-marxistiske nationalsocialismen som självklart inte är mot förtagare och som vill blomstrande industri.