Cyberattacker mot den ryska valkommissionen

RYSSLAND. Under pågående val i Ryssland utsätts landets valkommission för så kallade DDoS-attacker. Vilka som utför dem är osäkert, men de kommer från 15 olika länder.

Den ryska civilkammaren som har i uppgift att övervaka det ryska valet sänktes av DDoS-attacker och slutade under en period helt att fungera, rapporterar RIA Novosti. Informationsplattformen som ska vägleda väljarna i valet av president har därför inte fungerat som den skall, säger kommissionens sekreterare Maya Grishina

Även själva valkommissionen attackerades av cyberattacker. De påbörjades strax efter att vallokalerna öppnade. Attackerna kommer från 15 länder, säger kommissionens ordförande Ella Pamfilova. Men attacken påverkar inte själva rösträkningen eftersom det statliga automatiserade valsystemet Vybory inte är kopplat till det globala Internet, säger Pamfilova.

DdoS-attacker drabbade dagen innan flera medieaktörer, både nyhetsförmedlare och Roskomnadzor. De senare ombesörjer reglering och övervakning av hur data hanteras och kommuniceras, med uppdrag som inkluderar sådana som i Sverige ombesörjs av Datainspektionen och Post- och telestyrelsen.

Insamlingen av röster tar i Ryssland 22 timmar att genomföra eftersom landet har elva tidszoner.

Källa:
Russian Central Election Commission comes under cyberattack

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gustav Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Gustav
Medlem

Tja, här är en överraskning. Vem skulle förvänta sig att detta skulle hända?

Men USA eller Storbritannien gråter bittra tårar när det händer dem.