CrossFit avslutar sina konton på Facebook och Instagram

FACEBOOK. Fitness och träningsprogrammet CrossFit bröt med Facebook i fredags. De anklagar Facebook för att negligera användares säkerhet samt förklarar plattformen som medansvarig för den globala hälsokrisen.

CrossFit-koncernen har femton tusen anslutna träningsanläggningar och miljontals följare. Nu har de gjort ett uttalande om att de motsätter sig Facebooks omfattande inflytande på ”marknadsplatsen för allmänhetens tänkande.”

All aktivitet på CrossFits Facebook och Instagram konton avslutades från och med den 22 maj. Under tiden undersöks klagomål kring Facebook samt omständigheterna kring att gruppen Banting7DayMealPlan stängdes ner.

I ett uttalande på CrossFits hemsida skriver de att deras community ”står fast och ofta ensamt emot den oheliga alliansen av akademi, regering och multinationella mat-, dryck- och läkemedelsföretag.”

De menar även att CrossFit, Inc. försvarar sina följares rätt att tala fritt om idéer kring träning, näring och hälsa. Facebook skall utan varning eller förklaring stängt ner gruppen Banting7DayMealPlan som hade 1,65 miljoner användare. Här skall främst ha postats information om effektiviteten av LCHF-diet.

Trots att gruppen återupprättats anser CrossFit att detta borde få människor till att tänka efter om man vill bidra till den här plattformen.

CrossFit menar i uttalandet att anständigheten kräver att de avlägsnar sig från Facebooks verksamhet då de inte uppfyller sina skyldigheter om att visa god vilja och transparens.

Tecken på detta menar de är att Facebook censurerar och tar bort användares konton baserat på begäran av tredje part såsom utländska regeringar. En annan är att Facebooks nyhetsflöde censureras för att spegla den politiska inriktningen av deras ”utopiska socialister”.

Slutligen anklagas Facebook för att agera i mat- och dryckesindustrins intressen genom att ta bort konton för grupper som kritiserar dem. CrossFit menar därför att Facebook kan hållas som medansvarig för den globala hälsokrisen.

CrossFits CEO Greg Glassman har tidigare gjort sig känd för sin hårda kritik mot sockerindustrin och de stora läskföretagen som han menar är en orsak till spridningen av kroniska sjukdomar.

Källor:
Crossfit suspends facebook-instagram
Crossfit quits facebook-instagram citing privacy concerns

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ThorSigfridFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Undrar vad (((Glassman))) har i kikar’n egentligen?

Sigfrid
Medlem

Bra att det finns företag som agerar mot Facebooks övergrepp vore önskvärt att fler gjorde samma sak och skippade detta skitföretag.Har själv aldrig varit medlem i denna sammanslutning och är glad för det.

Thor
Medlem

Det är inte ekonomiskt försvarsbart att propagera för LCHF till miljoner användare.
Big Pharma säljer läkemedel till diabetiker och blodtrycksmediciner m.m och för hjärt och kärlsjukdomar för gigantiska belopp globalt.