Coronaviruset har fått fäste i norra Italien

UTRIKES. I Italien har nu det kinesiska coronaviruset fått spridning med över 80 smittade. För att begränsa utbrottet så ställs fotbollsevenemang in och hela områden spärras av.

I Italien pågår kampen mot coronaviruset. Skärmbild: Youtube.

I norra Italien har det kinesiska coronaviruset – covid-19 – fått fäste med över 80 smittade och två bekräftade dödsfall.

EU-länderna har till skillnad från Ryssland, som stängt sin gräns mot Kina och som även stoppat kineser från att resa in i landet, fortsatt att bevilja turistvisum för kineser från både Wuhan och andra utsatta områden.

Tidigare coronafall inom EU har varit just kineser som smittats i hemlandet, men i norra Italien sprids nu viruset mellan vanliga italienare.

Myndigheterna spärrar nu av de tre värst drabbade områdena i norra Italien helt.

— Det är en allvarlig åtgärd, men den är nödvändig för att skydda Italiens medborgare, kommenterade Italiens premiärminister Giuseppe Conte på en pressträff.

Även sportevenemang har ställts in eller skjutits upp, däribland fotbollsmatchen mellan Inter Milan och Sampdoria som skulle spelats på söndagen.

Källa:
Coronaviruset sprids snabbt i Italien – över 80 smittade

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Caesar-AureliusBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Virus riskerar att förgöra en del männinskor. Massinvandring kan på sikt förgöra hela folk. Salvini skulle ha sett till att stoppa både virus och mnigranter. Conte drivs av en annan agenda.

Caesar-Aurelius
Medlem

Italiens premiärminister Giuseppe Conte borde ge alla som smittas en månads gratis hälsokur nere någonstans i Afrika.