Corazza Bildt petas från Moderaternas lista i EU-valet

EU-POLITIK. Nuvarande EU-ledamoten Anna Maria Corazza Bildt petas från Moderaternas lista i EU-valet nästa år. Själv menar hon att det beror på en kampanj från ett ”gubbgäng” i partiet.

Anna Maria Corazza Bildt

I skuggan av regeringsbildningen har en infekterad strid utkämpats inom Moderaterna om de åtråvärda platserna högst upp på valsedeln i EU-valet i maj. Partiet har gjort två katastrofval i rad i valet till EU-parlamentet och därför har partiledningen bestämt att förnya listan.

— Jag är djupt besviken. Jag är inte ens sist på listan, det är väldigt unikt. Jag har varit dragplåster för Moderaterna, en styrka. Det låter lite konstigt att de tar bort mig för att jag är en styrka, säger en uppenbart bitter Corazza Bildt i en kommentar.

— I stället får jag höra att jag är en belastning för partiet, nomineringskommittén ger mig skulden för att Moderaterna gjorde ett dåligt val för fem år sedan.

Att Corazza Bildt inte får vara med på en plats längre ner på listan beror enligt Moderaternas nomineringskommitté på att det då finns risk att hon med hjälp av personvalskryss kan peta ner någon av toppkandidaterna.

Nomineringskommitténs ordförande Erik Langby förnekar bestämt att Corazza Bildt kastas ut eller att det skulle förekomma någon intern kampanj från ”gubbgäng” eller andra inom partiet.

Däremot visade läckta dokument från George Soros stiftelse Open Society Foundations, som Nordfront kunde avslöja för två år sedan, att Corazza Bildt hör till de djupt betrodda ledamöterna av stiftelsen. Hon har varit en stark pådrivare av sanktioner mot Ryssland och en förespråkare av mångkultur och massinvandring. OSF beskrev bland annat henne som:

[En ledamot som] inte tvekar att gå emot sitt partis instruktioner eller att högljutt förklara sitt motstånd mot konservativa värderingar.

Detta visar att risken är stor för att Corazza Bildt inte kommer att vara lojal mot det egna partiet utan mot Open Society ifall organisationen skulle hamna i konflikt med svenska Moderaterna. Efter Moderaternas svängning mot en strängare migrationspolitik skulle nomineringskommitténs förslag kunna vara ett utslag av den rådande hållningen i partiet.

Källa:
Anna Maria Corazza Bildt petas från M-listan till EU-parlamentet: ”Djupt besviken”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RokvikenKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Det börjar bli kallsvettigt för den judiske ”filantropen” Soros/Schwarts. Hoppas att rättvisan hinner ifatt honom innan han ställer skorna av ålderdomssvaghet.

Rokviken
Medlem

Trots ”styrkan” passade inte ugglan in i gänget. Men hon har bevisligen fött ett vitt barn och detta barn önskar hon ingen framtid.

Karl-Путин A
Medlem

Judiska kvinnor föder inga vita barn.