Coopbutik slutar med kontanter efter alla rån och inbrott

BROTT. Från och med 3 april är Coop Konsum Norrliden i Kalmar en kontantfri butik. Anledningen är att antalet väpnade rån ökat drastiskt under det senaste året

Invandrarbrottsligheten i Kalmar ökar ständigt. Nu har dagligvarubutiken Coop Konsum Norrliden övergått till att bli en kontantfri butik. Det beror på att butiken under det senaste året drabbats av flera väpnade rån och inbrott.

— De upprepade brott som butiken har drabbats av är mycket allvarliga och vi gör nu denna drastiska åtgärd för att öka säkerheten för både kunder och medarbetare, säger Jerry Svennerlind, som är vd för Kf Göta i ett pressmeddelande.

I början av mars blev butiken rånad för tredje gången på ett år. Personalen kände igen mannen som utförde rånet. Han var också känd av polisen och hade kort tid innan rånet släppts ur fängelset efter ett sexmånaders straff för grov stöld. Därför kunde han också snart gripas.

Under det senaste året har Konsum Norrliden även drabbats av inbrott vid två tillfällen.

— I ett längre perspektiv handlar det om att säkra butikens fortlevnad, säger Svennerlind.

Därför tar butiken från och med nu endast emot betalningar med betalkort eller betalappen Swish. Det går heller inte att få kontanter för till exempel pantkvitton eller värdeavier.

Ifall trenden med kontantlösa butiker fortsätter är det troligt att fler butiker kommer att följa Konsum Norrlidens exempel.

Källor:
Efter rånen – Konsum Norrliden slutar med kontanthantering
30-åring häktad för rån mot Kalmarbutik

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PatrikLisanordboVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Men snälla svenska folket hur länge skall vi tåla förtrycket och finna oss i alla inskränkningar?? Rösta på Nordiska motståndsrörelsen så det blir ett slut på det här!!

Patrik
Medlem

Ja det tänker åtminstone jag göra

nordbo
Medlem

Judepressen i Sverige har väl minst en löpsedel i veckan om åldringsrån och konton som blir länsade (vilket jag tror att bankerna ligger bakom själva allt oftare under senare tid) I och med denna skrämsel så blir det enklare att sälja säkerhet i form av försäkringar/säkerhetsprogram/appar etc som även Bonnier i skymundan ligger bakom som ägare/delägare i. Judepressen/banker/försäkringsbolag/mjukvarobolag osv ligger hand i hand i en enda äcklig symbios mot den vanliga medborgaren. Ett kontantlöst samhälle har sen länge varit bankjättarnas mål när de privatiserades för ca:15 år sen – men under tiden vill man nu flytta ut rånrisken ytterligare bland… Läs mer »

nordbo
Medlem

Rösta På Nordiska Motståndsrörelsen 2018

Lisa
Medlem

I min ICA-butik har de ett s.k slutet kontantsystem som kassörskan inte kan påverka, men där man både kan ta ut pengar på kortet och betala med kontanter och de har aldrig haft något rån.