Collegeprofessor kallar vithet för terrorism: ”Inte kontroversiellt i den akademiska världen”

RASHAT. Den afrikanske professorn Johnny Eric Williams i USA kallar vithet för terrorism. En normal åsikt på universiteten, försvarar han sig.

Foto: Mark Dixon (CC BY 2.0). Retuscherat.

”Låt dem dö, för h-e!” utropade professor Johnny Eric Williams på Trinity College i Washington, D.C. när republikanen Steve Scalise och tre andra personer i juni 2017 attackerades med skjutvapen under en välgörenhetsmatch i staden.

Den svarte Black Lives Matter-medlemmen Williams ansåg att man skulle ha låtit alla de beskjutna dö eftersom de var vita.

Han har också vidarebefordrat uppmaningar till svarta människor att inte hjälpa vita människor vars liv är i fara:

Om du ser att de håller på att drunkna. Om du ser dem i ett brinnande hus. Om de blöder på akuten. Om marken rämnar under dem. Om de befinner sig i en park och vänder sina vapen mot varandra: gör ingenting.

Nu får Williams åter uppmärksamhet för att ha uttryckt att ”vithet är terrorism” genom sin blotta existens.

I en konversation med publikationen Newsweek försvarar han vad har skrivit. Willams säger att hans uttalanden ändå bara är kontroversiella för ”vitingar”.

Afrikanen Johnny Eric Williams hatar vita fast de inte ens finns.

— Uttalandena är inte kontroversiella inom det akademiska. De är inte kontroversiella bland svarta. Jag anser att de inte alls är kontroversiella. Jag tror att de är kontroversiella för människor som betraktar sig själva som vita, för det signalerar att de är uppslukade i den vithet som är så bländande att det är svårt för dem att se någonting annat, sade Williams till Newsweek.

— Det finns människor som går omkring och tror att de är vita och agerar som om de är vita, när det egentligen bara finns en ras, människorasen, säger Williams.

På omröstningssidan Rate My Racist Professor har studenter givit Johnny Eric Williams betyget fyra på rasistskalan för illasinnade rasistiska lektorer, där betyg fem är värst.

Källor:
Trinity College Professor: ‘Whiteness Is Terrorism’
Trinity College Professor on Congressional Baseball Shooting: ‘Let Them F*cking Die’
Rate My Racist Professor

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Då tycker vi att ”LÄKARNA UTAN GRÄNSER” skall skicka hem dem till sina nationer – de behövs DÄR och TV 4 sadlar om sin insamlingspropaganda till förmån till våra hemlösa i Sverige. Det är på tiden att vi vita visar framfötterna och inte drunkna i felinriktad empati. VÅRA förfäder är värda mer än värderingsförakt.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Professor (verkligen?) Williams tänker afrikanskt med mindervärdeskomplex. Han är intellektuellt efterbliven som många människor i USA och de svarta på den stora kontinenten Afrika trots u-hjälp sedan årtionde. Han skulle återvända dit tillsammans med de andra svarta och mulatter och klaga i Afrika och hindra andra att flytta till det vita Europa. Vi behöver dem inte.

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Nej Klaus, Du har så rätt Vi behöver dom inte – men de klarar sig inte utan oss – tala om otacksamhet – – –

Mats
Nybörjare
Mats
1 år sedan

Williams hävdar att det bara finns en människoras, men sedan skiljer han på vita och svarta. Skall dessa vara olika varieteter inom människorasen?
Är det PK att vara färgblind?

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Mats

nej det är bara maskerat hat mot vita

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

på något sätt så känns det som om de avdyrkar vithet samtidigt som de hatar oss, så fort de får lite frihet så blir de fan besatta av vita människor, åk hem till afrika för fan!