Clownen Elias Lodin kandiderar till partiledare för Vänsterpartiet

POLITIK. Vänsterpartisten Elias Lodin, som gjort det till sitt personliga korståg att stalka och trakassera politiska motståndare, meddelar att han kandiderar till posten som partiledare efter Jonas  Sjöstedt.

Elias Lodin som företräder Vänsterpartiet, Clowner mot rasism och We are Dalarna. Foto: Nordfront.se.

I fredags var den sista dagen för att nominera kandidater till Vänsterpartiets partiledarpost. Sedan tidigare är det bara riksdagsledamoten Nooshi Dadgostar som tackat ja till att kandidera som ny ordförande.

Så under fredagen kom beskedet att Uppsalabon Elias Lodin, ombudsman för Vänsterpartiet i Uppsala, utmanar Dadgostar om posten.

— Jag tycker att det är viktigt att vi får flera kandidater. Jag hoppas att min kandidatur kan bidra till ett bra diskussionklimat om vad vi vill med Vänsterpartiet, säger Lodin till P4 Uppland.

Lodin har tidigare varit politisk sekreterare och ordförande för Vänsterpartiet i Ludvika. Mest känd har han gjort sig som en av grundarna till de ”antirasistiska” nätverken We are Dalarna och Clowner mot nazister.

Han har aktivt bekämpat yttrandefriheten för politiska motståndare och har vid åtskilliga tillfällen utklädd till clown dykt upp och stört Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer och offentliga torgmöten. Som professionell mötesstörare har Lodin rest landet runt och även dykt upp på politiska manifestationer i Finland.

I rollen som ”god demokrat” har Lodin också flitigt ägnat sig åt personförföljelse genom att hänga ut och polisanmäla meningsmotståndare, samt rena sabotage.

Ett exempel på det sistnämnda var när han och två medhjälpare försökte sabotera Motståndsrörelsens lagliga, tillståndsgivna och grundlagsskyddade demonstration i Borlänge 2016 genom att hälla ut gödsel i Liljeqvistska parken, där demonstrationen skulle avslutas med bland annat tal och musik. Trion greps dock på bar gärning av polisen.

Lodin lyckades även reta upp delar av avgrundsvänstern när han i december 2016 valde att delta i podcasten Radio Nordfront och ta diskussionen direkt med ”de hemska nazisterna”. Ett deltagande som Anja Bergdahl i Flamman tar upp som något som talar emot honom som kandidat.

Ny partiordförande kommer att väljas i samband med Vänsterpartiets kongress i Västerås i slutet av maj. Partiets valberedning får nu besluta om vilka kandidater det i slutändan kommer att stå emellan.

Hittills har sammanlagt minst 14 av Vänsterpartiets 25 partidistrikt ställt sig bakom Nooshi Dadgostars kandidatur.

Källa:
Med en dag kvar – Vänsterpartiet har en till partiledarkandidat

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RodaGrottbjörnenLingonetHenke HimmlärJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Samuel
Medlem

Clowns gotta clown.

Jan Hjelm
Medlem

Jag håller tummarna för Lodin. Ingen annan skulle kunna ta ner Vänsterpartiet under 4% fortare…

Henke Himmlär
Medlem

Haha ja, det är så man måste resonera. Ändå är det min förhoppning att kommunisterna får en rasfrämling som ledare. Aldrig mer en vit man, även om den här idioten förmodligen hade varit ett för oss bra alternativ.

Jag hoppades själv på Rosanna Dinamarca, men hon insåg tydligen hur hatad hon är och hur mycket hon skulle förstöra för sitt eget parti…det kommunistiska vänsterpartiet! 😂

Grottbjörnen
Medlem

Lodin för vänsterpartiet och Arnstad som ny partiledare för sossarna.

Henke Himmlär
Medlem

Nalin Pekul för socialdemokraterna vore jackpott! 😂😉😂

Lingonet
Medlem

Knappast möjligt, han är man (ursäkta uttrycket)
vit och etnisk svensk(tror jag).
Kommer inte ha en chans mot de fulhudiga manskvinnor
partiet verkar domineras av.

Roda
Medlem

Vi lever i en clownvärld.