Cissi Wallin svänger: Att vara extremfeminist är hjärndött och dumt

MEDIA. Feministikonen Cissi Wallin tar nu avstånd från sitt hat mot män.

Cissi Wallin. Foto: Anders Henriksson CC-BY 2.0).

Krönikören Cissi Wallin har under åratal spytt ut sitt hat mot män och hyllats för det av anti-vita kulturmarxister. Nu uppger hon i en krönika i Expressen att hon hoppar av den feministiska rörelsen, som hon beskriver som en obehaglig sekt.

”Under flera år var jag en stor del av en rörelse, en obehaglig mentalitet på nätet som drog fram vecka efter vecka. Det främsta syftet var att hitta saker och personer att känna sig illa berörd av”, skriver hon bland annat.

Besattheten av att hitta manliga förtryckare gjorde att hon mådde dåligt tills att hon slutligen ställde sig frågan ”vad fan höll jag på med?”.

Ingen mår bra av att konstant vittra hot och fara i varenda (digital) buske. Det gör oss till värnlösa våp som börjar kräva triggervarningar och ”trygga rum”.

Att hata män är enligt Cissi Wallin ”lukrativt” i dagens Sverige och det, i kombination med att hennes följare var näthatande feministiska kvinnor, var det som fick henne att fortsätta dreva mot män. Idag säger hon att hennes feministiska agerande var ”hjärndött och dumt”. Den feministiska rörelsen och kulturen beskriver hon som ”toxisk” och en ”sekt”.

Feministikonens avhopp har stött på kritik från följare som menar att de pekas ut som drivande i häxjakten på män. Många misstror också Cissi Wallin och menar att hon bara vill uppdatera sitt varumärke. I krönikan skriver hon att hon vill sluta vara besatt av att hata män för att istället ägna sig åt att driva företag, göra film och skriva böcker.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments