CIA gör rekryteringsvideo med ”woke”-budskap

USA. CIA:s nya rekryteringsvideo är ”pinsam” och ”skämmer ut USA” enligt amerikanska politiker.


Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA har släppt en rekryteringsvideo där vi får följa en kvinnlig CIA-anställd. Kvinnan kämpar mot ”patriarkala strukturer” och säger i videon att:

”I am a woman of color”

”I am a cisgender millennial”

”I have been diagnosed with generalized anxiety disorder”

”I am intersectional”och är ”a woman of color”, ”a cisgender millennial”

Rekryteringsvideon hånas nu på sociala medier samtidigt som den ifrågasätts av amerikanska politiker.

— CIA måste fokusera på att samla in och rekrytera de allra bästa och skarpaste, säger bland annat den amerikanska senatorn Marsha Blackburn och menar att inkvotering är fel väg.

— Vi har inte råd att riskera vår nationella säkerhet genom att slösa resurser på vänsterns splittrande retorik.

En annan senator, Ron Johnson, anklagar president Joe Biden för att ”lägga om CIA-resurser” för att stödja vänsterextremister ”i deras woke-kulturkrig”.

I Sverige har myndigheter sedan en tid tillbaka haft rekryteringsvideor där man visat att man inte tar det egna uppdraget på allvar utan att det viktigaste är huruvida man är politiskt korrekt eller inte. Exempelvis har Försvarsmakten haft kampanjer för homolobbyn och även deltagit i Pride med en könsbytare som senare visade sig vara pedofil.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments