Christina Öberg friad på alla åtta HMF-åtalspunkter

YTTRANDEFRIHET. Den statligt finansierade Näthatsgranskaren skickade polisen på pensionären Christina Nilsson Öberg för ”hetsande” kommentarer om afghanska skäggbarn. Åklagaren smädade henne och krävde fängelsestraff. Nu är hon friad på alla punkter. 

Den 65-åriga kvinnan Christina Nilsson Öberg stod tidigare idag åtalad för åtta fall av hets mot folkgrupp i Jönköpings tingsrätt. Detta efter att ha anmälts av den statligt stödda yttrandefrihetsfientliga organisationen Näthatsgranskaren som leds av den före detta polisen och djurplågaren Thomas Åberg.

Bakgrunden är att Öberg år 2016 ska ha blivit misshandlad och rånad av ett gäng afghaner. Öberg lades in på sjukhus efter händelsen, som dessutom sågs av flera vittnen. Utredningen lades dock ner. Till följd av händelsen blev den 65-åriga pensionären därefter allt mer uttalat invandringskritisk på internet, vilket låg till grund för Näthatsgranskarens anmälan.

Dagens dom blev, till skillnad från de allra flesta fall av åsiktsbrottet hets mot folkgrupp, friande. Detta eftersom åklagaren inte kunde bevisa att det var Öberg som hade skrivit de saker som Näthatsgranskaren anmält henne för. Hon ska nämligen ha haft en inneboende hos sig under tiden de ”hetsande” meddelandena skrevs.

Källor:
Brottsoffer hotas av fängelse för hets mot folkgrupp – Nya Tider på plats i rätten
Kvinna frias för rasism på Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Nordic Frontier #59: #SaunaSocialism | Nordfront.seKarl ACaesar-AureliusAxel Eriksson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Axel Eriksson
Redaktör

En positiv hest mot folkgruppdom för en gångs skull.

Tyvärr enbart på grund av att ZOG inte kunde bevisa att det var just hon som uttryckt åsikterna.

Precis som i fallet med Christinas namne Pär.

Caesar-Aurelius
Medlem

… och här har vi den stora FÖRLORAREN, den odugliga sopan som livnär sig på att åtala pensionärer och små barn för hittepå-brott, subban själv:

https://vk.com/photo453578850_456239683

Karl-Путин A
Medlem

En svart dag för rättvisan. Hade det inte varit för teknikaliteter så hade den åtalade kvinnan dömts för ett brott som inte finns, inte ens enligt gummiparagrafen HMF. Svenskar omfattas ju inte av HMF, eftersom det påstås att vi inte är en folkgrupp, utan en nationalitet. Det finns heller ingen folkgrupp som heter afghaner, utan en afghan är en medborgare i landet Afghanistan som befolkas av en mängd olika folkgrupper. Men vad bryr sig svenska domstolar om att följa sina egna lagar. Om någon skulle skriva:”Tyskar är svin” så skulle det inte bli någon som helst påföljd, eftersom ju tyskar… Läs mer »

trackback

[…] Anti-immigrant boomer poster freed from all charges of hate speech […]