Christer Mattsson sprider nya lögner

MEDIA. I en krönika på Svenska dagbladet gottar sig ”forskaren” Christer Mattsson åt att Nordiska motståndsrörelsen fick ett dåligt resultat i skolvalet, men väljer samtidigt att utelämna en rätt viktig detalj kring det hela.

Fredrik Vejdeland konfronterar Christer Mattsson i Almedalen.

Toleransprojektets Christer Mattsson, som gjort sin karriär på att utnyttja mordet på tonårspojken John Hron, har i dagarna spridit narrativet att Nordiska motståndsrörelsen nu kommer att lägga ner eller börja använda sig av våld mot antingen samhället eller inbördes. Detta efter att ha ”misslyckats” i valet.

Enligt Mattssons narrativ är det bara rösterna som spelat någon roll för Nordiska motståndsrörelsen, trots att Nordiska motståndsrörelsen redan från start sagt att det är valkampanjen, och den plattform den utgör för att nå ut till människor samt bygga organisationen, som varit den huvudsakliga anledningen varför Nordiska motståndsrörelsen ställde upp i valet. Detta vet så klart Christer Mattsson eftersom han enligt egen utsago ”följer deras poddar”, men han bortser från att nämna det eftersom det inte passar in i hans narrativ.

I sin krönika på Svenska dagbladet lägger han till en ytterligare lögn. Han skriver:

Vi noterar att på flera av de orter där de varit som mest aktiva, har de även haft mycket svagt genomslag i skolvalet. Detta är ett styrkebesked för skolorna och lärarnas arbete med demokratiuppdraget. Det visar också att NMR inte är en ungdomsrörelse och att de till stor del saknar förmåga att nå ut till ungdomar.

I anslutning till detta uttalande har i dagarna den uppmärksammade Lorensbergaskolans rektor Göran Törnqvist hyllats för att han ”vann striden” mot Nordiska motståndsrörelsen eftersom partiet fick noll röster i skolvalet. Det är med andra ord ett styrkebesked för Lorensbergaskolan enligt Christer Mattsson.

Problemet med allt detta är att både Törnqvist och Mattsson bortser från en ganska viktig detalj. Anledningen till att Nordiska motståndsrörelsen misslyckades i skolvalet är nämligen att partiet inte fanns med som ett valbart alternativ, något som avslöjades i senaste avsnittet av Radio Ludvika.

Att Christer Mattsson så desperat ljuger om detta beror sannolikt på att tanken med hans toleransprojekt har varit att fånga upp just ungdomar. I Kungälv, Christer Mattssons egen kommun, verkar detta dock ha misslyckats. En fritidsledare i kommunen har själv uttalat sig om att han ”märker att ungdomar pratar om Motståndsrörelsen” och att det är så utbrett att han själv bara ser ”toppen av ett isberg”. Verksamhetschefen för skolan talar också om svängningar i attityder, språkbruk och värderingar”.

Avslutningsvis oroar sig Christer Mattsson ändå över att Nordiska motståndsrörelsen vinner mark på gatorna. Hans lösning på detta är att lagföra alla medlemmar som använder sig av den grundlagskyddade mötesfriheten och att samhället måste ge mer pengar till organisationer som han själv företräder.

Källa:
”Sannolikt att luften går ur NMR”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

”kommer att lägga ner eller börja använda sig av våld mot antingen samhället eller inbördes”
Detta är åtalbart under förtalslagen (brottsbalken 5§), varför inte utnyttja den?
Våra motståndare tar alla tillfällen att åtala oss i syfte att få oss framstå som brottslingar, återgälda!
Förtal är ett allvarligt brott som får långtgående (livslånga) konsekvenser för de oskyldigt drabbade!

Sigrid
Nybörjare
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Sigrid

Oj, luddigt och svårtolkat. Tack för länken förresten, verkar nyttig.
Jag får nog läsa igenom ett par gånger till verkar det som, tolkningar är svåra att få rätt begrepp om då det beror på tolkaren och vem som drabbas/åtalas.
Däremot kollar jag in resten av siten framgent, återigen tack.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Inte ens IQ-skonummer där inte.

Konstaterande: Under hela förra året var det inte en enda person som beställde fläsk och bruna bönor på Ahmeds Pizza-Kebab.

Slutsats: Svenskar föredrar kebab och pizza före svensk husmanskost.

Verkligheten: Det har aldrig gått att beställa något annat än äcklig ohälsosam kebab och pizza hos Ahmed.

Fast egentligen vet han om detta, men han ljuger medvetet eftersom han vet att dumsvensken skapar sin världsbild utifrån judiska löpsedlar som DN och Expressen.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

Christer Mattsson vill helt klart strypa det fria ordet stärka diktaturen som råder i vårt land.Men hans önskan är dömd att misslyckas vilket kommer att visa sig i nästa val.

Anna
Nybörjare
Anna
1 år sedan

Vilken orm.