Chockhöjning av bensinpriset – 55 öre på 24 timmar

INRIKES. Priset på bränsle i Sverige fortsätter att stiga. Under måndagen höjdes priset på bensin med 15 öre och idag skedde en ny höjning med 40 öre.

Priset på drivmedel fortsätter stiga. Foto: Pixabay.

På grund av attackerna mot saudiska produktionsanläggningar höjde idag Circle K och OKQ8 riktpriserna för bensin med 40 öre per liter och diesel med 30 öre per liter. Andra bränslebolag väntas följa efter.

Dagens höjning innebär att bensinpriset ökat med 55 öre på 24 timmar. Nu kostar bensinen 15:93 litern medan priset för en liter diesel är 16:68.

Attackerna mot de saudiska anläggningarna kommer att medföra att produktionen av bränsle minskar under flera veckors tid, vilket driver upp drivmedelpriserna.

— Marknaderna är uppenbart extremt känsliga för geopolitiska händelser, och det ser vi i att höjt pris på råolja omedelbart får effekter vid pumpen. En så stor höjning är ovanlig och lär märkas för den som tankar i dag, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

De höga bränslepriserna diskuteras på Bensinupprorets facebooksida där någon föreslår en protestaktion.

Källa:
Ny höjning – 40 öre dyrare per liter bensin

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
10 månader sedan

Och regeringen har lovat att överindexeringen av skatterna ska återupptas, för klimatets skull. Det är väl meningen att alla ska passa på att köpa en elbil för en halv miljon för elpriset per mil är just nu cirka 2 kronor. Och så kan vi ju inte ha det. Därför bör regeringen redan nu fundera på hur de ska införa en klimatskatt på bilelen så att de får in lika stora skatteintäkter på el som på bensin. Helst innan elbilarna tar ordentlig fart. Eftersom det varken finns elledningar eller elproduktion som kan tillfredställa ett lands bilpark blir det snabbt elbrist också.… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan

Som jag kommenterade i en annan sida: Det måste ha funnits ett lager av bensin med det gamla priset? Alltså ger dessa omedelbara prishöjningar oerhörda vinster? Kapitalismen är sig likt – suger på nödsituationer utan hänsyn –

Swedes Are White
Nybörjare
Anders
10 månader sedan

Alla priser går upp så se till att ha ett lager av allt viktigt hemma såsom mat, dryck, bränsle och vapen i mängder.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
10 månader sedan

Orsaken till striderna är att Israel vill ha dominans i området och använder USA och dess allierade för det.Hade Iran fått fortsätta att sälja sin olja och andra produkter hade det här inta hänt.

Samuel
Nybörjare
Samuel
10 månader sedan

Det kallas blatteskatt.