”Chockerande”: ”Flyktingbarnet” som knivhögg en polis ifjol har ljugit om sin ålder

INRIKES. Ett ”flyktingbarn” dömdes i mars till fem års fängelse för att ha knivhuggit en polis förra hösten. Eftersom han påstod sig vara under 21 år när brottet skedde fick han straffrabatt, nu visar det sig dock att han ljugit om sin ålder.

I augusti ifjol knivhögg ett ”ensamkommande flyktingbarn” polismannen Ted Eriksson vid Medborgarplatsen i Stockholm. I mars dömdes rasfrämlingen till fem års fängelse följt av livstids utvisning av Stockholms tingsrätt, en dom som är överklagad.

Rasfrämlingen uppgav att han endast var 17 år gammal när attacken skedde, men åklagaren menade dock på att han var över 18 år. Trots detta så dömdes han ändå som under 21 år av domstolen, och fick därmed ett lindrigare straff.

Men ”chockerande” nog visar det sig nu att han har ljugit om sin ålder och är i verkligheten en vuxen man.

— Han är 25 år gammal, säger hans mamma Fatemeh till Expressen, som besökt familjen i deras hem i Iran.

Uppgifterna styrks även av mannens examensbevis från gymnasieskolan. Han tog examen 2010, då 18 år gammal.

Mannens lillasyster bekräftar också att hennes bror har ljugit om sin ålder.

— Till en början sade han sanningen om sin ålder men sedan fick han höra att han inte skulle ha någon chans om han inte sade att han var minderårig, säger hon.

Pappan Ali försvarar dock sin vuxne sons handlingar:

— Hans framtid ligger i svenska domstolens händer, om de ska fatta ett rättvist beslut eller om de ska fatta ett orättvist beslut. Sverige är ett land som följer alla regler som har med mänskliga rättigheter att göra. Min son gjorde bara ett misstag.

I början av 2017 blev rasfrämlingen även bjuden på en tur- och returresa till sitt hemland, där han stannade hela våren och semestrade med sin familj. Denna resa bekostades med svenska skattepengar i form av omkostnadsersättning som betalats ut till hans gode man av socialtjänsten.

Källa:
Ljög om sin ålder – fick lägre straff för knivattacken

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

13
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GrottbjörnenKarl AFredrikaVi Är Folket!Karl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrik
Medlem

Härligt misstag, han bara ”råkade” hugga en polis i nacken alltså? Stackarn..

Vi Är Folket!
Medlem

Ja såna triviala misstag gör vi ju alla dagligen.. ;)

Jackie
Medlem

Händer mig hela tiden…*facepalm*

Men typiskt dubbelmoral farsan har. Det ska vara rättvist men ska alltså inte straffas enligt lag??? Utvisning skulle ju leder till att de gå miste om stora summor gratispeng

Vi Är Folket!
Medlem

Ariska folkdomstolen borde döma honom istället!

Grottbjörnen
Medlem

behövs inte ens en rättegång i sånahär fall tycker jag

Valhalla
Medlem

mördargenen fick utlopp på ännu Ali Baba

Karl
Medlem

Muhammad Hussaini

comment image

I detta fall finns endast ett enda möjligt straff!

Grottbjörnen
Medlem

hade jag varit polis så hade jag inte kunnat låta bli att misshandla honom där, med den retliga jävla uppsynen

Karl
Medlem

Bara misshandla?

Grottbjörnen
Medlem

ja det är klart hade ingen kamera funnits så kanske han kunde ha ”snubblat” in i nåt element och fått hjärnblödning stackarn

Fredrika
Medlem

Värsta brottslingen är ändå svenska staten som välkomnar invandrarbrottslingen för att de vill ha hit ”flyktingar”, bekostar hans liv här, skänker semesterresor till honom så att han kan ha det trevligt i landet han var tvungen att fly ifrån och betalar alla rättegångskostnader och fängelsevistelser, allt med dina skattepengar som måste gå till honom istället för till våra fattigpensionärer eller ensamstående föräldrar. Av humanitära skäl.

Karl-Путин A
Medlem

Tydligen skillnad när kniven ”råkar slinta” mot nacken på en gris och en vanlig svensson. Hade Johan, 40 år med fru och tre barn, råkat ”snubbla” över Ahmeds kniv så att han avled, så hade ”straffet” blivit några timmars samtal med en batikhäxa och någon utvisning hade det absolut inte varit tal om.

Vad gör Ahmed ens i Sverige? Pågår det ett krig i Iran?

Grottbjörnen
Medlem

gud förbjude att en svensk man hade gett denna ”pojken” en lätt örfil eller ens tittat snett på honom, då hade det stått ”Vansinnig full skinnskalle med hakkors-tröja slog ihjäl samtliga småpojkar på asylboende” i tidningarna med en gråtkampanj i skolorna som efterföljd