Chicago stämmer Jussie Smollett efter fejkat ”hatbrott”

UTRIKES. Den amerikanska staden Chicago stämmer Jussie Smollett, som blivit ertappad med att ha fejkat en rasistattack för att få uppmärksamhet.

Den amerikanska staden Chicago stämmer nu den svarte skådespelaren Jussie Smollett, som tidigare blivit ertappad med att ha iscensatt en ”rasistattack” för att få uppmärksamhet.

Den utredning som följde Smolletts falska anmälan kostade totalt 130 106 dollar, vilket den före detta borgmästaren Rahm Emanuel krävt att skådespelaren ska betala, även om åtalet för falsk brottsanmälan blivit nedlagt. Smollett har dock inte betalat kostnaderna och därför har stadens jurister meddelat att man kommer inleda en process för att återkräva de skattepengar som slösades bort.

Beslutet att lägga ner åtalet mot Smollett har kritiserats hårt. Stadens nye borgmästare Lori Lightfoot har pekat ut det hela som ett exempel på dubbla måttstockar för överklassen och vanliga medborgare, medan president Donald Trump kallat beslutet ”en skam för nationen”.

Källa:
Smollett sued by Chicago for ‘refusing to reimburse’ costs of ‘staged’ hate crime

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Det var en lite intressant vändning eftersom den antivita svarta rasistiske domaren la ner åtalet mot honom innan det ens kunde tas upp i rätten.