Chattfiltret i Battlefield V betan censurerade ”vit man”

SPEL. I Battlefield V betan hade man lagt till ett chattfilter i multiplayern som censurerade termen ”vit man”. Både ”svart man” och ”asiatisk man” var dock tillåtet att skriva.

I betan till EA/Dice:s nya spel Battlefield V, en kommande förstapersonsskjutare som utspelas under andra världskriget, fanns det ett installerat chattfilter i multiplayern som skulle censurera ord eller uttryck som kunde uppfattas som stötande. Men systemet hade även valt att censurera några väldigt icke-stötande ord och termer, däribland ”vit man”, ”DLC”, ”titanfall” och ”försvara”.

Att man har valt att censurera ”vit man” uppges många ha uppfattat som särskilt konstigt, speciellt eftersom att termerna ”svart man” och ”asiatisk man” båda fortfarande var tillåtna.

EA:s Community Manager, Jeff Braddock, försvarar detta med att filtret ska vara ett ”pågående arbete”. EA/Dice säger vidare att de kommer att ta till sig kritiken från testspelarna.

”En sund diskussion är vad som driver förbättringar i våra spel, och vi skulle aldrig vilja hindra det”, skriver Braddock.

Det återstår dock att se om betans chattfilter fortfarande finns kvar när spelet släpps den 20 november.

Källa:
EA responds to Battlefield V beta chat filter that censors ”white man,” DLC,” and ”lag”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Christian HamiltonVictorGrottbjörnenPaganBoii Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lepopi
Medlem

Synd att bra spelföretag ska sälja ut sig till sion, Man har förstått att dem numera släpper spel för att mjölka en på pengar, Tur är dock att det finns andra företag oftast mindre som gör välldigt bra spel utan massa sionist trams :)

Grottbjörnen
Medlem

det kommer väl 10 dlc med olika raser i varje dlc snart

Grottbjörnen
Medlem

köpte förra battlefield, där alla tyska officerarna och kavalleriet är negrer…
är ändå ett skitarkadspel, gillar man realistiska shooters så kan man prova Rising storm:vietnam eller den kommande shootern om amerikanska inbördeskriget War of rights..men Rising storm Vietnam är riktigt gött, finns jävligt bra realistiska finska o ryska servrar uppe

Lepopi
Medlem

Kan även starkt rekommendera Arma 3, super realistisk militär simulator

Victor
Medlem

Bojkotta alla korrupta spelföretag och köp aldrig deras spel. Om ni måste så köp dom begagnade.

Christian Hamilton
Medlem

Spel bidrager bara till dekadens och slött leverne, precis det våra finder önskar. Ut i naturen istället. Försök att pressa er själva genom strapatser och ni kommer att kunna göra saker ni inte trodde var möjliga. Att sitta hemma framför datorn gör bara hjärnan och musklerna till degklumpar. Fysisk aktivitet är bra för hela välbefinnandet inklusive tänkandet.