Chatta med kamrater på Discord

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsen har nu satt upp en Discord-server där sympatisörer och nyfikna kan nätverka och komma i kontakt med representanter för organisationen.

Discord har på kort tid växt fram som ett konkurrenskraftigt alternativ till liknande tjänster som Skype och Teamspeak. Programmet är populärt bland ungdomar och framförallt personer som spelar datorspel. Man kan antingen installera det som ett separat program eller en app på sin smartphone, eller logga in direkt via en vanlig webbläsare. Inne i programmet kan man logga in på servrar som låter användarna både text- och röstchatta i olika ”kanaler”, men det går också att kommunicera privat med enskilda användare.

Nordiska motståndsrörelsens Discord-server har varit aktiv i någon månad och har marknadsförts lågintensivt via sociala medier men har redan nu över 400 medlemmar. Bland användarna på servern finns allt från sympatisörer från andra kontinenter till personer från organisationens ledning. Om inte detta räcker som argument för att skaffa Discord och ansluta sig till vår server kan det tilläggas att vissa av våra livesända poddar ibland kommer att erbjuda ”eftersnack” via Discord, alltså att programledarna röstchattar med lyssnarna direkt efter sändningen.

Viktigt att tänka på när du skaffar Discord:

  1. Vem som helst kan se ditt användarnamn inne på servern. Vill du vara anonym ska du alltså ta en pseudonym som inte kan kopplas till ditt riktiga namn. I princip vem som helst kommer också att kunna läsa vad du skriver på servern, vilket innebär att du bör undvika att skriva ut detaljer om dig själv som kan avslöja din identitet om du vill hålla den hemlig.
  2. Det första du gör när du kommer in på servern är att skriva en kort presentation av dig själv i chatten ”Verification” eller i ett privat meddelande till en moderator/admin, så blir du ”insläppt” fullt ut på servern och får tillgång till fler kanaler. Med det här systemet kommer vi tillfälligt att kunna stoppa nya insläpp helt om vi märker att det pågår koordinerade sabotagekampanjer. Fientligt sinnade användare som ändå tar sig in och försöker sabotera kan bannlysas med en knapptryckning och få alla sina inlägg borttagna, varför det ändå inte kommer vara något större problem.
  3. Utöver insläppsverifieringen kan man även bli verifierad som medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Detta görs inte genom att bara påstå att man är medlem, utan genom att man får en redan verifierad kamrat att gå i god för att man verkligen är en aktiv medlem i organisationen. Kontakta en moderator eller admin privat om detta och hänvisa till en verifierad medlem som kan gå i god för dig. Om du inte känner någon medlem på servern får du använda dig av kontakter utanför Discord för att få din användare verifierad.
  4. Discord är inte en ”säker” plattform. Inga känsliga eller hemliga saker ska diskuteras eller planeras där. Plattformen är till för nätverkande och ocensurerade men lagliga diskussioner om politik och annat. Det kommer att råda yttrandefrihet och vara högt i tak inne på servern, men omoraliskt eller otrevligt beteende kommer resultera i avstängning. Vi vill bygga upp en positiv och konstruktiv gemenskap.

Här laddar man ner Discord.

Via den här länken kommer man in på Nordiska motståndsrörelsens server.

För närvarande accepteras alla nordiska språk samt engelska överallt på servern, varför regler och mycket annan information står skriven på engelska. De flesta användarna och namnen på en del av kanalerna är dock svenskspråkiga då servern startades och utvecklades av svenskar. Det kan också hända att en uppdelning i olika servrar för olika språk blir nödvändig i framtiden om intresset för Discord växer i de andra nordiska länderna.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

15 Kommentarer till "Chatta med kamrater på Discord"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Peter Sundsvall
Gäst
Nybörjare
Peter Sundsvall

Spännande.

Karlsson Borås
Gäst
Nybörjare
Karlsson Borås

Oh grymt! Kommer in senare ikväll!

Gröngölingen
Gäst
Nybörjare

Vad spelar ni för spel?

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Hänga gubbe

Vintorez
Gäst
Nybörjare
Vintorez

Haha, årets kommentar. Om det ändå stämde så skulle jag gärna vara med er.

Dora
Gäst
Nybörjare
Dora

Hänga jude :)

andersson
Gäst
Nybörjare
andersson

Intressant !

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

En server vet jag vad det är för något! Men nu kommer appar poddar ja nu Discord! Det är svårt att hänga med.

mattias
Gäst
Nybörjare
mattias

Bra! Laddar ner ikväll.

Jeff
Gäst
Nybörjare

Lite mer än 150 stycken personer har gått med nu idag sen vi lanserade Discorden via hemsidan.
Så det är ganska bra.
Det är 542 medlemmar nu, det var 60 personer för några dagar sedan innan jag och de andra började göra reklam för den.
Så den växer jävligt fort.

Tom
Gäst
Nybörjare
Tom

Fan ska fixa det idag har discord på datorn redan ju så får passa på? allt tyckt att dom skulle fixat en chatt även frågat dom tidigare men det finns ju en liten nackdel jag har inte lärt mig discord riktigt så var ända gång någon skriver eller sådant så plingar det till som fan så stör lite ibland men annars helt perfekt program

Mentor
Gäst
Nybörjare
Mentor

Måste man först regga ett konto med användarnamn och Epost?
Eller kan gå in direkt med länken till servern och där bestämma användarnamn?
Eller nåt annat?

Nordisk nationalsocialist
Gäst
Nybörjare
Nordisk nationalsocialist

Du måste skapa ett konto först.

Christopher Pedersen
Gäst
Nybörjare
Christopher Pedersen

Intressant helt klart. Kanske blir att man söker sig dit då.

sacke backe
Gäst
Nybörjare
sacke backe

spännande

wpDiscuz