Centerpartisten som vill skrota kristna helgdagar är själv präst

ANTIKRISTENDOM. Både Nils-Erik Mellström och hans hustru Monica är mångåriga präster i Svenska kyrkan.

I september rapporterade Nordfront om att Centerpartisten Nils-Erik Mellström i Lesjöfors norr om Filipstad vill modernisera nuvarande arbetsvecka och rensa bort alla ”kristna” högtider. I det mångkulturella Sverige behövs något nytt som ”passar alla oberoende av religion eller kulturarv”, anser Mellström.

Både Nils-Erik Mellström och hans hustru Monica Mellström är själva präster i Svenska kyrkan sedan lång tid tillbaka. Nils-Erik har under senare år hoppat in som extra tjänstgörande präst vid dålig bemanning.

Vägen som går förbi prästgården vid Rämmens Kyrka i Lesjöfors där paret tjänstgjorde kallas också Mellströms väg efter prästparet.

Nils-Erik Mellström framställde sitt förslag i en publicerad insändare i den judiskt ägda tidningen Dagens Nyheter.

Hur Mellströms utspel har tagits emot inom Svenska kyrkan är oklart, eftersom man inte har publicerat offentliga uttalanden om förslaget. Inte heller ”kristen press” har kommenterat den antikristne prästens förslag.

Källa:
DN Åsikt. ”Dags att skrota kristna helgdagar”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VeraFredrikaCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

comment image

Fredrika
Medlem

I ingressen till första artikeln om honom refereras till pågående folkmord av oss. Som om Mellström bidrar till folkmordet. Det borde problematiseras. Om kristendomen försvann skulle det kanske vara bra för oss, under förutsättning att vi kan återgå till dem vi var genom att låta den nordiska rasens inre konstitution råda när vi ska återskapa en nordisk kultur. Den kulturen slaktades trots allt effektivt av de krigiska kristna som kom sydöst ifrån. När de kristna kom med svärd i hand och förföljde och dödade nordborna ännu inte tvingats till underkastelse, sjönk vårt folk ner i misär, depression och recession, allt… Läs mer »

Vera
Medlem

En ”svensk” präst får vara hur mycket antikrist som helst – men inte kristen nationalsocialist – då mister han kragen.